inspiration

Sknipa Strong Ale


Sknipa Strong Ale | Mittgrekland


Sknipa Strong Ale

  • Skriv ut

Vem hade kunnat tro att en restaurang på den lilla ön Schinoussa i Kykladerna skulle kunna erbjuda en rikedom av olika grekiska ölsorter? När jag sedvanligt frågade efter en Alpha fick jag en blick som avslöjade att denna restaurang hade mer än så. Jag valde att prova Sknipas Strong Ale från Sknipa Microbrewery i Thessaloniki (est. 2010). En mörkorange öl med tydlig karaktär av aprikos, persika och apelsin och med en aningen bitter eftersmak. En trevlig Ipa helt enkelt som passade bra till förrätten Fava gjord på gula ärtor, olja och gul lök som serveras med röd lök och kapris (ej med på fotot).

Sknipa
Sknipa Strong Ale. (Foto: Markus Olsson)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen