inspiration

Skiathos- de sista dygnen


Skiathos- de sista dygnen | Mittgrekland


Skiathos- de sista dygnen

  • Skriv ut

Idag startade vi morgonen med sockermunkar lika stora som pizzor. Sockret fastnade som ett grusigt läppstift på läpparna och vi satt ett bra tag på vår vita balkong med våra sugarlips och putade med läpparna med några koppar rykande hett kaffe. Ända in i det bittra slutet så har vi försökt få damerna runt omkring oss att smälta genom att med breda leenden hälsa godmorgon när de passerar vår balkong. Jag tycker nog att vi börjar komma någon vart nu när vi har lagt på oss ett kvinnligt attribut för i morse svarade flera stycken av dem tillbaka. Annars är det Johan som har lyckats få ett par blonderade norskor i 60-års åldern att yttra ett par ord. Alla balkonger ligger i en lång rad längs husväggen och fem balkonger bort med svarta smidesräcken mellan varje uteplats bor nog Norges längsta kvinna som igår eftermiddag för första gången ordade när hon behövde hjälp med att öppna sin flaska med lokalproducerat rosévin. För att komma till hennes lägenhet så måste man gå ut på baksidan och där träffade Johan på Ambjorg och Brunnehilde (eller vad man nu heter i Norge) som lurigt frågade honom om han även kunde servera dem. ”Javisst” svarade Johan och frågade vad de ville ha serverat. ”Vad som helst” bubblade flickorna ur sig och sprang upp för trappan lätt rosa om kinderna och fnissade hela vägen in i lägenheten. Det börjar äntligen hända något med damerna nu. Imorgon intar vi vår sista frukost här på Skiathos och gissa vilka som även då kommer att sitta med sugarlips på balkongen?

Igår kom vi på den strålande idén att på kvällen äta flerrätters trots att vi aldrig riktigt blir hungriga. Vi hamnar alltid i hotellbaren på eftermiddagen och intaget där kan man säga dämpar lusten av ytterligare kaloriintag. Vi knallade ändå ner på stan i nytvättade pikéer och färgade shorts och fastnade för en restaurang där allt gick i vitt och där två skickliga greker spelade och sjöng grekisk folkmusik för restauranggästerna. Servitrisens stora barm la sig tungt på mitt lockiga hår när hon böjde sig fram för att ta beställningen som bestod av friterad ost, spenatpaj, souvlaki (fläsk och kyckling) och en liter rosévin. Med armarna utsträckta åt båda sidorna gungade hon och barmen ner till köket för att lämna beställningen. Till tonerna av zorba åt och drack vi och märkte knappt att kycklingen var rå. För att råda bot på eventuella magåkommor ordinerade vi oss magmedicin i form av cocktails på Rock ’n Roll Bar och köpte oss magmedicin ända in på småtimmarna.

 rocknrollbar2

RocknrollBar1

Rock n’ Roll Bar, Skiathos. (Foto: Markus Olsson) 

Behandlingen föll väl ut och idag är vi friska om än något trötta. Därför tog vi badbåten tillbaka till Achladia beach för en sömnig eftermiddag under de av väder grånade bambuparasollen. Där tog dagen en annan vändning än vad vi hade tänkt, nämligen som en tur på rullbandet i lustighuset. Stolen började rycka fram och tillbaka och lätt irriterad undrade jag vad det var för offer som gick loss på en trött skandinav på detta märkliga sätt. Med hyttande näve vände jag mig om för att visa på mitt missnöje men bakom mig fanns inte något offer och först då såg jag att även parasollerna och träden hade klivit upp på lustigahusets rullband. Damen bredvid oss kom skrattande tillbaka från toaletten för när hon precis hade landat på toalettringen så trodde hon att toaletten åkte iväg mot sällan skådade jaktmarker. Någonstans i den grekiska arkipelagen mättes ett skalv på 6,4 på richtersskalan och vi fick bara smaka på en liten tur som på ett nöjesfält. En rätt märklig känsla. Den bastanta strandvakten iklädd sliten svart t-shirt som spände över magen och med grå slitna shorts vaggade fram till oss och med armar i skrikande behov av hudkräm förklarade han gestikulerarande att allt nu var lugnt och att det bara hade varit han och hans fru som hade lekt i sänghalmen. Jag kan tänka mig att de faktiskt kan få marken att röra sig när de väl sätter fart. Därefter somnade jag och sov säkert i ett par timmar innan vi längs huvudvägen gick in mot Skiathos stad igen.

Badbåt Skiathos

Badbåt, Skiathos.(Foto: Markus Olsson) 

Nu är det dags att åter inta hotellbaren och lite flytande kalorier för att fira sista kvällen på ön innan Johan åker hem till Sverige och jag fortsätter till Skopelos imorgon. Kalispera!

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen