inspiration

Sista kvällen på Kimolos


Sista kvällen på Kimolos | Mittgrekland


Sista kvällen på Kimolos

  • Skriv ut

IMG 20150608 144659

Bonatsa Beach, Kimolos. (Foto: Markus Olsson )

Svärmodern vaggade fram och tillbaka, slog armarna om bröstet, bytte ställning och slog med handflatorna på de förvånansvärt släta men ludna kinderna och ljudade en klagovisa som fick grannkatterna att bilda en alla-kan-sjunga-kör. Sången de sjöng syftade på min hudfärg som dagen till ära går i mörkrött. En liten miss i bedömningen kan man väl säga men ett par timmar på stranden efter tre veckor på plats trodde jag inte skulle leda till denna sånginsats. Om jag får tycka så anser jag nog att svärmodern borde stå bland sopranerna och inte hos tenorerna.
Dagen spenderades i ganska mulet väder på Bonatsa Beach mellan stränderna Aliki och Kalamitsi.

Bonatsa Beach Kimolos

Bonatsa Beach, Kimolos. (Foto: Markus Olsson )

Som på de flesta ställen på Kimolos under den här perioden på året så fick jag hela stranden för mig själv och jag plaskade och lekte i vattenbrynet i några timmar innan jag vandrade de 40 minutrarna tillbaka till Chora. Redan då borde jag ha förstått att jag på kvällen skulle föräras med körsång, men utan en enda ton ifrån grannskapet gick jag istället in bland gränderna och blev den absolut enda gästen på gyroshaket. Så pass mycket den enda gästen att till och med personalen försvann och jag fick lov att gå ut på gatan och leta efter dem när det var dags att betala. Det var en lätt märklig känsla att sitta helt ensam i restaurangen med 80-talshårdrock dånande ur högtalarna, äta Gyros och till slut börja leta efter personalen till tonerna av Europes ”Carrie”. Ja, det var sista kvällen här på Kimolos. Sista kvällen full med sång och musik kan man säga. Imorgon bitti bär det av till Aten igen innan hemfärd till Sverige någon dag senare.

Restaurang Kimolos

Restaurang på Kimolos. (Foto: Markus Olsson )

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen