Veckans strand: Sarakiniko på Milos

Grekland har en enorm rikedom när det kommer till stränder och framför allt olika typer av stränder. Sandstränder, klapperstensstränder, klippstränder och stränder som det knappt går att sätta en etikett på. Just en sådan strand är Sarakiniko på ön Milos i ögruppen Kykladerna.

Sarakiniko på Milos
Sarakiniko, Milos. (Foto: Markus Olsson)

Månlandskapet (eller hur man nu egentligen ska beskriva det) vid Sarakiniko är helt klart ett måste när du är på Milos. Sarakiniko består av både av en kort liten strandsnutt och en mängd släta kalkstensklippor som också funkar utmärkt som underlag för en baddag. Det är vågor som drivs av nordliga vindar som har format de gråvita vulkaniska klipporna till dessa fantastiska former.

Sarakiniko, Milos. (Foto: Markus Olsson)

Vattnet vid Sarakiniko är blå-grönt och relativt djupt längs med de vita klipporna och det finns fler grottor att simma in i vid detta märkliga badparadis. Sarakiniko är en riktigt bra plats att snorkla vid och ta gärna med ett flytdon så kan du glida omkring bland klippformationerna och njuta av miljön

Sarakiniko, Milos. (Foto: Markus Olsson)

Sarakiniko ligger på Milos nordost kust, ungefär sex kilometer från Adamas. Under högsäsong går det bussar till Sarakiniko från Adamas så man behöver inte knalla hit som jag gjorde en stekhet dag i juni. När badbåtarna går stannar de även till här och tänk på att ta med dig både något som skyddar mot solen samt matsäck för det finns ingen servering vid Sarakiniko.

Läs mer: Milos (länk)

Hitta till Sarakiniko på Milos:

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast