inspiration

Resmål i Grekland via webben

Resmål i Grekland via webben

  • Skriv ut

Det vore fel att säga att jag inte längtar till Grekland. Jag längtar alltid. Jag längtar så fort jag tar min första steg på Arlanda vid hemkomsten, ja till och med när kabinpersonalen intar sina säten inför landning på bana ett, två eller tre. Jag längtar alltid.

Ett sätt att hantera längtan är att konsumera avsnitt och videoklipp om Grekland via playtjänster och YouTube. Det finns en uppsjö av klipp från allehanda resmål i Grekland som jag brukar leta mig igenom när det är dags att planera nästa Greklandsresa. Men det finns även längre klipp och program som initialt är gjorda för tv/ i tv-format och som för en stund finns på playtjänsterna och ibland får leva vidare på YouTube. Jag har samlat några av dessa nedan för den som vill förlora sig bort till Grekland en stund.

SVT Play

Världens natur: Greklands vilda sidor

Vi förknippar Grekland med stränder och salta bad. Men landet rymmer också höga berg, djupa raviner och dalar med otämjda floder. Där lever en livskraftig björnstam och där leker gemsens killingar om sommaren på höglänta ängar.

Världens natur: Greklands vilda sidor (länk till programmnet)

TV4 Play

En plats i solen: Borta eller hemma bäst?

Den grekiska ön Naxos är Martyn och Anne´s favoritdestination när det kommer till avkoppling. Det är även platsen där de förlovade sig och sedermera gifte sig. Nu vill de köpa ett semesterhus på ön men kraven är höga. Kommer de hitta deras drömhus?

En plats i solen: Borta eller hema bäst? (länk till programmet)

UR Play

Grekland med Simon Reeve

Följ med Simon Reeve på en resa genom Grekland, semesterparadiset med vita stränder, azurblått hav och en krisande vardag. I två program blandas underbara naturupplevelser med en djupare kunskap om Grekland.

Grekland med Simon Reeve (länk till programmen)

Resan till Grekland

På en resa till Aten försvinner Holger Nilsson spårlöst. Samtidigt har en ung kvinna tappat minnet efter en olycka. I kvinnans väska finns en lapp med Holgers adress, kan Holger veta vem hon är? I sitt sökande efter Holger möter kvinnan Mortensen som lever jetsetliv på Santorini. Spåren efter Holger leder vidare mot Albanien. Vem är den unga kvinnan och vad har hänt med Holger?

Resan till Grekland (länk till programmet)

YouTube

Booze traveler: Grekland- dagen efter

Joanna Lumley’s Greek Odyssey (4 avsnitt)

Secrets of the Acropolis- Blowing up History

Ropoto- Greece’s Sinking Ghost Town

Rick Steves Europe: Athens and Side-Trips

Rick Steves Europe: Greek Islands- Santorini, Mykonos, and Rhodes

Rick Steves Europe: Greece’s Peloponnese

A Place in Greece Year 1 & 2 (serie)

Homes By The Med- Crete 

Greece – The islands- Crete

Läs mer: mittgrekland.se´s avsnitt på IGTV (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen