Resetrender Grekland 2016


Resetrender Grekland 2016 | Mittgrekland


Resetrender Grekland 2016

  • Skriv ut

I helgen deltog jag på den årliga Greklandsmässan, Grekland Panorama, i Globen. Vi var över 100 utställare och hela 11 000 besökare som pratade Grekland i dagarna två. Man kan knappt ha det bättre och mitt lystmäte att få ta del av andras Greklandsupplevelser matades från det att portarna slogs upp tills de stängdes. Trots det blev inte lystmätet mättat för vi pratar ju om någon som aldrig kan bli mätt. Jag fick träffa alltifrån förstagångsresenärer till veteraner som varit i Grekland varje år de senaste 30 åren som har otroligt mycket intressanta att berätta och tipsa om.

Grekland Panorama 2016
Grekland Panorama 2016. (Foto: Markus Olsson)

Under mässan pratade jag med flera utställare för att försökte ta reda på vilka resetrenderna för Grekland 2016 är och sammanfattningsvis kan man säga att det är:

• Resor med sport- och hälsoinriktning

Allt fler vill kombinera sin resa till Grekland med fysisk aktivitet och/eller någon annan form av hälsoinriktning. Det är allt ifrån löparresor, resor med jympapass, resor med klättring och vandring till resor där fokus är yoga och avslappning.

• Resor med fokus på mat och dryck

Resor där fokus ligger på mat och dryck lockar allt fler resenärer, man vill njuta av det grekiska köket och de grekiska dryckerna till fullo.
Det kan vara resor där matlagningskurser ingår eller en vinresa där det anordnas rundresor till olika vingårdar.

• Mindre destinationer

De mindre destinationerna i Grekland väcker ett allt större intresse. Det är inte längre bara de stora charterorterna som lockar utan allt fler vill hitta unika pärlor med småskalighet.

• Fastlandet

Fler och fler börjar bli nyfikna på det grekiska fastlandet som Peloponnesos och Parga även om öarna fortfarande lockar otroligt många turister.

• Tid för bokning

Allt fler resenärer bokar allt senare vilket gör att utbudet trattas ner ju längre du väntar på att boka din resa.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast