inspiration

Resetrender 2017

Resetrender 2017

  • Skriv ut

Resetrender 2017

Just nu kliar det rejält i bokningsfingrarna men än är det inte riktigt dags att boka årets Greklandsresa. Jag står fortfarande och väger mellan olika alternativ och förstås den ständiga längtan att återvända till ett otal platser samtidigt som jag längtar efter att få upptäcka nya. I väntan på att jag ska landa i vilket målet det blir så har jag scannat av nätet för att se vilka trender inom reseindustrin som spås under 2017. Givetvis med en vinkling mot de förlovade landet i söder: Grekland.

1.Trygga resmål

Trygghet på semestern blir allt viktigare och länder som har det rörigt tappar i intresse vilket framför allt drabbar Turkiet. Grekland har haft och har fortfarande det besvärligt med ekonomin och turerna har de senaste säsongerna varit många. Jag kan dock konstatera att trots hot om strejker, kontantbrist och en kollapsande stat så har det inte påverkat möjligheterna att semestra i Grekland. Jag har inte stött på några problem under de senaste åren och om jag har råkat ut för en större strejk så har den annonserats flera dagar i förväg och hotellen har varit mer än hjälpsamma att ordna transporter om tunnelbanan i Aten har legat nere. För mig är Grekland tryggt och lätt att semestra i, trots rådande omständigheter.

2. Upplevelser/ äventyr/ sevärdheter

De lata dagarna på stranden verkar vara ett minne blott om man ska tro trendspanarna. Nu vill vi vara aktiva och upptäcka våra resmål. Resmålen väljer vi delvis utifrån vilka sevärdheter som finns att utforska.

Med Greklands rika och variationsrika natur finns det många aktörer som hänger på trenden med den aktiva semestern. Det anordnas träningsresor och vandringar, det erbjuds vattensporter och terrängaktiviteter var än du kommer. Själv älskar jag att vandra och drar alltid på mig vandringskängorna, köper en karta och beger mig ut på lederna så fort jag kommer fram till en ny plats. Vandringslederna blir allt oftare tydligt markerade och upprustade och det är lätt att kunna njuta av de otroligt vackra omgivningarna till fots.

När det gäller sevärdheter så är det nog få länder på denna jord som har så otroligt många sevärdheter att besöka. Då tänker jag framför allt på alla antika lämningar som finns i varenda vrå, både högt och lågt.

Något som kanske inte alla tänker på när det gäller Grekland är att det finns gott om varma, mineralrika källor och runt dessa olika spaanläggningar. Så varför inte kombinera semestern med en spaupplevelse?

3. Uppkopplat boende

För många resenärer är det viktigt att kunna vara uppkopplad på sin semester och än verkar inte någon mottrend göra sig påmind. Jag skulle vilja påstå att grekerna är betydligt bättre på att erbjuda gratis WIFI än vad vi gör i Sverige, till och med i de mest skrala uthyrningsrummen.

4. Mindre kända resmål/ okända pärlor

Grekland är förstås ett klassiskt resmål med många år av charterturism men det finns fortfarande otroligt många små öar där researrangörerna ännu inte har mutat in mark. Ibland finns dessa nära ett av de klassiska resmålen. Några av mina favoriter ligger inte mer än en båtresa bort från till exempel Santorini, Naxos, Skiathos eller Karpathos. Den grekiska övärlden är ofta väl trafikerad med färjor som lätt tar dig dit du vill.
Sist men inte minst så ska man inte glömma bort det grekiska fastlandet som fortfarande är en oupptäckt pärla i sig med bland annat skidåkning i bergen, det magiska landskapet i Meteora, Halkidiki eller Peloponnesos.

Oavsett resetrend så passar Grekland in; trygghet, upplevelser, uppkopplat och okända pärlor. Underbart!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen