inspiration

Reseplanering för öluff i Grekland 2016


Reseplanering för öluff i Grekland 2016 | Mittgrekland


Reseplanering för öluff i Grekland 2016

  • Skriv ut

Ja, det här med att reseplanera, finns det egentligen någon mer angenäm planering? Jag tror inte det. Jag är alltid full av förväntan och iver när jag planerar min resa även om jag till viss del lämnar planeringen helt öppen. Jag vet ju aldrig vilka jag möter längs vägen och vilka tips jag får så en bit av kakan måste liksom vara oglaserad. Toppingen får helt enkelt smetas ut på den sista kakbiten när jag är på plats i Grekland.

Ett verktyg som jag ofta använder när jag spånar på en öluffarrutt är www.openseas.gr. Det är en av flera sajter där man kan se de olika färjelinjerna och deras avgångar mellan olika öar. Fördelen med openseas.gr är att du i listan kan välja en avreseö/hamn och sedan välja ”alla” under listan för destinationer. På så sätt får du fram en lista över vilka destinationer som färjorna går till vilka dagar och det är inte bara en gång jag har upptäckt en ny ö som jag har valt ut på detta sätt.

Datorn är ett verktyg som jag använder när jag reseplanerar men förutom att söka resvägar, googla fram bilder och reseberättelser så skissar jag även på ett papper. Ritar lite pilar hit och dit, skriver upp datum, vad jag bokat i hotell- och resväg samt lite annat som är kopplat till resan. Det blir mer fysiskt och mer visuellt på det sättet.

Skiss reseplanering Grekland 2016
Reseplanering. (Foto: Markus Olsson)

Nu är det två veckor kvar tills jag ger mig ut i den grekiska övärlden igen och jag kommer nog inte planera så mycket mer än vad jag har gjort. Vad som händer efter Karpathos, vilken topping på kakan det blir, det får vi helt enkelt se.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen