Olivbröd med gravieraost och oregano

Ett supergott olivbröd med en massa gravieraost och oregano. Gott till en varm soppa eller att bara äta precis som det är.
Om du inte får tag på gravieraost kan du ta en annan hårdost som finns i livsmedelsbutikerna.

Ingredienser

6,5 dl vetemjöl
2,5 dl vatten
25 gr jäst
1 msk flingsalt
1 msk olivolja
1 msk sirap
2 dl gravieraost
1 msk torkad oregano
1 dl oliver
Färsk oregano
Smör

Tillagning

Rör ut jästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt alla ingredienser utom osten, oreganon och oliverna. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt osten (spara två msk till garnering) och oreganon och knåda degen i cirka 10 minuter för att frigöra gluten. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter. Arbeta in oliverna i degen och dela degen i fyra lika stora delar. Smörj en bakform och lägg degbitarna i formen. Låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter. I slutet av jäsningen värm ugnen till 225 grader. Garnera brödet med färsk oregano och med resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Om brödet börjar få en alltför stark färg innan gräddningen är klar är det bara att lägga över en bit folie som skydd.

ANDRA RECEPT SOM DU KANSKE GILLAR

Rulla till toppen