Halloumi- och chorizosallad

Halloumi är alltid halloumi och jag kan inte leva utan den. Grillad eller stekt spelar ingen roll, ensam, med tillbehör eller som ingrediens. Spelar ingen roll. Halloumi är alltid halloumi. I det här receptet blandas sälta och en viss sötma i en neutral bas.

Ingredienser

(2 port)

200 gr halloumi
300 gr chorizo
160 gr sockerärtor
140 gr bacon
Soltorkade tomater
Romansallad
Röd lök
Olivolja

Tillagning

Skär chorizon i skivor och stek dem i olivolja tills de fått fin färg. Skär bacon i små bitar och stek dem tills de blivit knapriga. Skölj och hacka romansalladen, skölj och dela socker ärtorna tvärs över och om du använder stora bitar av soltorkad tomat, dela dem i mindre bitar. Skiva den mängd rödlök du önskar. Blanda och lägg upp på en stor tallrik. Skiva haloumin och stek dem ett par minuter på vardera sidan så att den får fin färg. Lägg halloumin över salladen och servera.

Rulla till toppen