2 juli 2024

Gratinerat lantbröd med graviera, rosmarin och vitlök

Bakverk
Det här är så enkelt att göra och blir supergott att servera till ostbrickan eller som tillbehör till middagen.

Ingredienser (1 bröd)

1 grekiskt lantbröd
100 gr graviera + lite mer att riva
Färsk rosmarin
0,5 vitlöksklyfta
0,5- 0,75 dl olivolja
Flingsalt

Tillagning

Värm ugnen till 200 grader.

Skär ett rutmönster i brödet men se till att inte skära ända ner i botten på brödet.
Dela 100 gr graviera i små bitar och stoppa ner det i gliporna som bildats i brödet. Tryck ner önskad mängd rosmarin i gliporna. Pressa ner en halv vitlöksklyfta i olivolja och ringla över brödet. Strö över några nypor flingsalt och avsluta med att strö över riven graviera.

Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills brödet har fått fin gyllenbrun färg.