Citronkyckling- Kotopoulo lemonato

Citronkyckling är en riktigt klassisk medelhavsrätt som du ofta kan få i Grekland. Den är extremt enkel att tillaga och blir otroligt saftig och god. Vilka kycklingdelar du väljer att använda spelar ingen större roll men köttet blir ofta saftigare om du väljer delar med ben. Servera gärna rätten tillsammans med en kall yoghurtsås med timjan i.

Ingredienser

(4 port)

4 kycklingklubbor (ca 1 kg)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 citroner
1,5 dl olivlolja
Timjan
Salt & Peppar

Tillagning

Tina kycklinglåren. Värm ugnen till 180 grader. Bryn kycklingdelarna i olivolja i en stekpanna tills de fått fin färg. Häll rikligt med olivolja i en ugnsfast form och lägg i kycklingen. Skär den gula löken och vitlöken i grova bitar och lägg runt kycklingen. Pressa över saften av två citroner. Tvätta den tredje citronen och skär den i skivor och lägg dem ovanpå kycklingdelarna tillsammans med några kvistar timjan. Tillaga i ugnen i 35-40 minuter.
Prova även att lägga ner potatis skuren i klyftor i formen så får den en komplett rätt färdig samtidigt.

[acf_repeater field="lagg_till_fler_recept" sub_fields="namn_pa_recept,bild,beskrivning,portioner,ingredienser,tillagning,relaterad,namn_pa_relaterad_lank"]

%namn_pa_recept%

%beskrivning%

Ingredienser %portioner%

%ingredienser%

Tillagning

%tillagning%
[/acf_repeater]
Rulla till toppen