inspiration

Recept: Tigania Agiorgitiki- fläsk-, kyckling- och korvgryta


Recept: Tigania Agiorgitiki- fläsk-, kyckling- och korvgryta | Mittgrekland


Recept: Tigania Agiorgitiki- fläsk-, kyckling- och korvgryta

  • Skriv ut

Det finns så otroligt mycket god mat i Grekland och en plats att njuta av riktigt vällagad mat är Thessaloniki. Thessaloniki är känd för sin matkultur och i området ges flera olika matfestivaler under året. Ett måste att besöka någon gång i framtiden.

På inrådan av en vän besökte jag taverna To Elliniko som utöver riktigt bra och vällagad mat har ett stort utbud av olika Ouzo-sorter och jag var förstås inte sen att beställa in en Ouzu före maten. Från menyn beställde jag sedna in Horta och Tigania Agiorgitiki (fläsk-, kyckling- och korvgryta) tillsammans med en kall Fix och varmt bröd. Brutalt gott.

Tigania Agiorgitiki
Tigania Agiorgitiki. (Foto: Markus Olsson)

När jag får vara med om sådan här matupplevelser försöker jag numera leta fram recepten och tillaga dem här hemma. Tigania Agiorgitiki är enkel att tillaga och blir förvånansvärt lika originalet.

Fullständigt recept hittar du här: Tigania Agiorgitiki- fläsk-, kyckling- och korvgryta (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen