inspiration

Presentation om centrala Grekland och västra Makedonien

Presentation om centrala Grekland och västra Makedonien

  • Skriv ut

Tänk var mycket Grekland har att erbjuda! Det är öar, hav och förtrollande stränder men även ett genuint fastland som serverar skidåkning, spaanläggningar och gedigen vandring.

Vin Mykonos Taverns 1
Ett glas vitt vin från Psaroulis Wine. (Foto: Markus Olsson)

På något sätt upphör aldrig Grekland att förvåna mig över vad hon har att erbjuda sina besökare. Allt ifrån klassiska charterresor till eskapader i norra Grekland där autentisk miljö bjuder på hikingturer, avslappnande hälsoresor och för den vinterälskande resenären; skidåkning.

Thessaloniki (länk) är en bra utgångspunkt för att ta sig till de olika byarna i norra Grekland. Nätverket med inrikesbussar är väl utbyggt och det är lätt att ta sig runt och uppleva ett annat Grekland än de klassiska charterresmålen.

Jag har själv en hel del kvar att upptäcka i Grekland och kanske framför allt på fastlandet. Något som jag ofta åtnjuter är att vandra längs de gamla lederna som genomsyrar landskapet på de olika öarna och nu lockar vandringslederna på fastlandet.

I måndags fick jag delta i en presentation om centrala Grekland och om västra Makedonien (= Grekland) där spamöjligheterna i Loutraki och i norra Grekland lyftes fram, där obeskrivbara vandringsleder som bryter det böljande landskapet visades upp och där skidåkning uppmärksammades som en lite okänd aktivitet när det kommer till Grekland.

Pavlos Mourmas
Pavlos Mourmas från grekiska statens tursitbyrå presenterar centrala Grekland och
västra Makedonien. (Foto: Markus Olsson)

Naturliga termiska, mineralrika och terapeutiska källor finns faktiskt på 850 platser över hela Grekland där bland annat staden Loutraki, vid foten av berget Geraneia, byggd i den norra delen av Korintiska viken, är internationellt känd för sina termiska källor och span.

GNTO - Loutraki
Loutraki. (Foto: GNTO Archive)

Gänget Mykonos Taverna 1
Bland annat Maria Molin, Alexandra Pascalidou, Bobby Ljunggren och Jill Johnson. (Foto: Markus Olsson)

Med på presentationen var bland annat Jill Johnson och Maria Molin som med sin kärlek till Grekland och framför allt Kreta har gett ut en kokbok med recept på de smaker som manifesterar det grekiska.

Jill Johnson och Pavlos
Jill Johnson och Pavlos Mourmas från grekiska statens tursitbyrå. (Foto: Markus Olsson)

Det blev en kväll med nya upplevelser, nya insikter och en massa god mat och dryck på Mykonos Taverna i Stockholm. Det fick mig att längta ännu mer till alla de variationer som Grekland har att erbjuda!

Mat Mykonos Taverna 1
Grekiska rätter på Mykonos Taverna. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer: Skidåkning i Grekland (länk)

Läs mer: Hälsa & välmående- Spa- Termiska källor (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen