Pitaroudia- friterade kikärtsbollar
Nyss hemkommen från Grekland har jag alltid cravings efter grekisk mat och ofta efter den rika vegetariska maten som går att få i Grekland. Årets kokboksinköp heter My Greek Meze och där hittade jag ett recept på Pitaroudia, ett slags friterade kikärtsbollar med mynta, persilja, lök och tomat.
![Pitaroudia kikärtsbollar](https://mittgrekland.se/wp-content/uploads/2024/07/pitaroudia-kikartsbollar.jpg)
Pitaroudia kan egentligen innehålla det mesta och inte nödvändigtvis just ingredienserna i detta recept. Det kan till exempel vara rester från gårdagens lunch eller middag men i det rodianska köket är det i första hand kikärtorna som är huvudingrediensen i Pitaroudia.
Sagt och gjort, igår bestod middagen av Pitaroudia med en grönsallad och sval, krämig grekisk yoghurt. Och ett glas vin eller två.
Fullständigt recept hittar du här: Pitaroudia- friterade kikärtsbollar (länk)