inspiration

Pitaroudia- friterade kikärtsbollar

Nyss hemkommen från Grekland har jag alltid cravings efter grekisk mat och ofta efter den rika vegetariska maten som går att få i Grekland. Årets kokboksinköp heter My Greek Meze och där hittade jag ett recept på Pitaroudia, ett slags friterade kikärtsbollar med mynta, persilja, lök och tomat.  

Pitaroudia kikärtsbollar
Pitaroudia- friterade kikärtsbollar. (Foto: Markus Olsson)

Pitaroudia kan egentligen innehålla det mesta och inte nödvändigtvis just ingredienserna i detta recept. Det kan till exempel vara rester från gårdagens lunch eller middag men i det rodianska köket är det i första hand kikärtorna som är huvudingrediensen i Pitaroudia.

Sagt och gjort, igår bestod middagen av Pitaroudia med en grönsallad och sval, krämig grekisk yoghurt. Och ett glas vin eller två.

Fullständigt recept hittar du här: Pitaroudia- friterade kikärtsbollar (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen