Peloponnesos- det södra fastlandet i Grekland

All you want is Greece! Eller hur?

För allmän information om att resa till Grekland, se:
https://travel.gov.gr/#/ och https://greecehealthfirst.gr/

Om den aktuella situationen gällande COVID-19 i Grekland, se följande karta:
https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

Peloponnesos
Peloponnesos, Voidokilia Beach. (Foto: GNTO Archive)

Läs mer: Sommar i Grekland

Peloponnesos

Peloponnesos med Korintiska viken, Patrasbukten, Saroniska bukten, Messinabukten, Argolidabukten och Lakoniska bukten ser liksom ut som ett blad ovanifrån och hela Peloponnesos kallades därför tidigare för “Morias”. Peloponnesos har torrt klimat i öster medan det är kallare, snörikt och mer frodig vegetation i de centrala och bergiga delarna. I de västra delarna är klimatet mer regnigt men samtidigt varmare.

Peloponnesos, Elafonisos Beach. (Foto: GNTO/ Merakos)

Nafplio

En av de vackraste och en av de mest romantiska städerna i hela Grekland är Nafplio i området Argolis som ligger i östra Peloponnesos. Nafplio var faktiskt den första huvudstaden i den nya grekiska staten mellan 1823 och 1834.

Nafplio. (Foto: GNTO/ G.Filippini)

Monemvasia

Monemvasia, skapat av bysantinerna på 600-talet, är en hisnande medeltida tornstad belägen på den sydöstra kusten av Peloponnesos. Passa på att utforska denna mystiska bosättning helt i sten, uppbyggd tryggt vid kanten av en bergvägg intill havet, och förlora dig i en unik medeltida atmosfär för en stund!

Monemvasia. (Foto: GNTO/ K.Vergas)

Limeni Mani

Missa inte Limeni Mani där du kan se och njuta av stenbyggda hus och imponerande torn mitt bland taggiga kaktusar av Opuntiasläktet, fina gamla tornbyar, imponerande grottor, bysantinska kyrkor, vackra stränder och en alldeles unik lokal gastronomi. Låt dig helt enkelt omfamnas av den vilda skönheten vid klipporna intill havet!

Mani, Limeni. (Foto: GNTO/ Y.Skoulas)

Antika Olympia

Antika Olympia växte till att bli den mest berömda och den mest heliga platsen i det antika Grekland. En av anledningarna var att Olympia även blev födelseplatsen för de olympiska spelen, de viktigaste sportevenemangen i antiken. Vart fjärde år, från och med år 776 f.Kr., skulle alla greker över hela den kända världen förenas vid Olympia. Då avbröts alla pågående fientligheter så att alla kunde delta i dessa evenemang i sann sportanda.

Ancient Olympia. (Foto: GNTO Archive)

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast