Pastitsada- köttgryta från Korfu






Pastitsada- köttgryta från Korfu | Mittgrekland






Pastitsada- köttgryta från Korfu

  • Skriv ut

Tänk, det är tur att det finns fullt av Greklandsinspiration att få även om man är hemma. Den här veckan sitter jag klistrad framför tv:n klockan 17.35 (17.25 på lördag) för att titta på Julia Bradbury när hon reser runt bland grekiska öar. Korta program men som ger näring till Greklandssjälen när den som mest behöver det.

Igår, tisdag, var hon på Korfu och strosade runt i Korfu gamla stad, en plats som ligger mig varmt om hjärtat.

Läs mer: Att upptäcka Korfu från Korfu stad (länk)

Vid ett tillfälle besökte hon en kryddbutik där hon blev bjuden på den klassiska Korfu-rätten Pastitsada. Sagt och gjort, detta var jag förstås tvungen att laga till här hemma. Det var dock inte det lättaste att hitta ett recept att utgå ifrån då alla recept jag fick fram var olika och alla kallade sin recept för det mest autentiska. Jag valde till slut att utgå från receptet på atcorfu.com.

Pastitsada 2
Pastitsada. (Foto: Markus Olsson)

Det som ger Pastitsada sin karaktär är kryddblandningen Spetseriko som jag fick modifiera lite grann då jag inte hittade paprikapulvret med den hetta som beskrivs. Nåja, grytan blev underbart god i alla fall och nästa gång på Korfu måste jag ovillkorligen köpa med mig Spetseriko med mig hem.

Här hittar du receptet på Pastitsada: Pastitsada- köttgryta från Korfu (länk)

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast