inspiration

Paradiso- ett riktigt paradis på Naxos


Paradiso- ett riktigt paradis på Naxos | Mittgrekland


Paradiso- ett riktigt paradis på Naxos

  • Skriv ut

Ja, det finns ett riktigt paradis och ja, det ligger på Naxos. Visst, hela Grekland är mer eller mindre ett paradis men det finns även paradis i själva paradiset. Paradiso är en taverna som verkligen har lyckats skapa den där miljön som jag kan längta så mycket efter att det värker i kroppen. Och det är en miljö som egentligen är väldigt enkel. Det är bara några få ingredienser som ingår i detta paradisiska recept:

  • ett hav
  • en strand
  • ett träd
  • några stolar och bord

För att laga till denna lustgård är det bara låta trädet växa upp på strandkanten och när det har blivit tillräckligt stort, placera ut bord och stolar under de yviga grenarna. Ta daa! Paradiset är skapat.

Taverna på stranden Agia Anna Naxos
Taverna Paradiso, Naxos. (Foto: Markus Olsson)

Paradiso ligger på Naxos i Agia Anna, precis där stranden Plaka börjar. Ifrån Naxos stad går det täta bussturer (under högsäsong) som transporterar sol- och badhungriga turister till Plaka och det är lätt att ta en dagstur till paradiset. Så enkelt är det alltså att kunna få njuta i edens lustgård.

Bord Taverna Paradiso Naxos
Taverna Paradiso, Naxos. (Foto: Markus Olsson)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen