inspiration

Öluff: Lesbos-Chios-Samos


Öluff: Lesbos-Chios-Samos | Mittgrekland


Öluff: Lesbos-Chios-Samos

  • Skriv ut

Nu har jag har lagt till en ny öluffarrutt på öluffarsidan. Denna reserutt går mellan öarna Lesbos, Chios och Samos med utgångspunkt ifrån Pireus (Aten). Ett annat sätt att starta en öluff här är att ta en flygstol med något av charterbolagen till Samos eller Lesbos. Vilka charterbolag som flyger vart hittar du här: Charter till Grekland 2018 (länk).

Mytilini Lesbos
Mytilini, Lesbos. (Foto: Markus Olsson)

Öarna bland de Nordöstra egeiska öarna ligger nära Turkiets västkuts och ger även möjlighet till en avstickare till Turkiet. Om du stannar fyra nätter per ö är detta en luff som tar mellan cirka tolv dagar att genomföra och du kommer inte bli besviken på sevärdheter som en av världens största förstenade skogar på Lesbos, ett av antikens främsta byggnadsverk, Eupalinos tunneln, på Samos eller en av medeltidsbyarna på Chios, Pyrgi, med sina geometriskt mönstrade hus.

Tsamadou Beach Samos
Tsamadou Beach, Samos. (Foto: Markus Olsson)

Chios Town
Hus i Chios stad. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer här: Aten-Lesbos-Chios-Samos-Aten (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen