inspiration

Öluff i Grekland- en mindre luff på tre öar


Öluff i Grekland- en mindre luff på tre öar | Mittgrekland


Öluff i Grekland- en mindre luff på tre öar

  • Skriv ut

Nu är resrutten bestämd, beslutad, klubbad. Anledningen till att rutten redan nu är spikad är för att vara säker på att få ett bra boende till ett rimligt pris då jag kommer att åka under högsäsong och slåss med andra turister om rum att vila kroppen i. Jag hittade dessutom en flygstolsbiljett för 498 kronor med Apollo direkt ner till Santorini. Ett pris som det inte kan klagas på, inte ens om jag försöker. Jag kommer direkt ut bland öarna utan omvägar och slipper Atens flygplats och Pireus, även om det också har sin charm förstås, och valet har därför fallit på Kykladerna.
Jag landar strax före lunch på Santorini och sätter omedelbart riktning mot hamnen i en dammig taxi med hängande krucifix i backspegel och med musik som vittnar om livsöden sprakande ur högtalarna. I hamnen pressar jag ner mig på en av de få tavernorna som tryggt har vuxit upp framför bergskanten och njuter av en grekisk sallad och en iskall Mythos. Mythosen serveras förhoppningsvis i ett fryst glas på vilket läpparna nästan fastnar på kanten när jag låter den svala drycken släcka min törst och längtan. Innan mina läppar fastnar på glaset har jag förhoppningsvis lyckats köpa mig en plats på färjan över till Naxos samma eftermiddag. Annars kommer det att bli många Mythos innan jag når fram till min första destination; Naxos Chora. Här stannar jag bara en natt för jag vill pröva mina vingar ute på någon av öarna i Små Kykladerna, lite mindre, några färre turister. Jag har tidigare varit på Koufonissi  men under lågsäsong och då inte sett en människa på en hel dag när jag irrat omkring bland snåren för att ta mig runt ön. Denna gång blir det snåren på Iraklia som jag kommer att lämna spår i. Därefter återvänder jag till Naxos för några nätter, närmare bestämt i Mikri Vighla, en liten bukt på västra sidan av ön. Här ligger en helt fantastisk strand och jag ser mig själv tumla omkring som en överlycklig sjöko i det klara vattnet för att sedan vila ut i den vita sanden.
När jag har gjort det tillbringar jag mina sista nätter på favoritön Antiparos hos Magda och Markos. Vilket djur jag förkroppsligar då återstår att se men tumla runt kommer jag säkerligen att göra även där. Jag flyger därefter
hem ifrån Aten och sover därmed sista natten på det onödigt dyra hotellet vid flygplatsen. Jag längtar.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen