inspiration

Olika sätt att resa; själv är bäste dräng, paketresa eller charter

Olika sätt att resa; själv är bäste dräng, paketresa eller charter

  • Skriv ut

Olika-sätt-att-resa

Det finns förstås en rad olika sätt att resa på och resa med. Vilket sätt man reser på beror på resans förutsättningar, personlighet och kanske framför allt pris. Personligen brukar jag tänka själv är bäste dräng och plockar ihop mitt egna paket där jag bokar flyg och hotell separat och ifrån olika webbsajter. För mig är det en del av härligheten med att resa, att få planera, leta, undersöka, värdera och pussla ihop paketet till just så som jag vill ha det. Genom att göra det får jag den största friheten i att kunna kombinera datum och platser men tappar tryggheten i det som paketreselagen erbjuder.

Paketreselagen skyddar resenären mot ändringar i resan som arrangören gör före eller under resan. Om arrangören förklarar att den inte kommer att uppfylla det som den har åtagit sig att genomföra och om avtalsbrottet är av väsentlig betydelse för dig så får du häva avtalet.

Om det efter din avresa skulle visa sig att någon del av paketresan inte kan genomföras, ska arrangören ordna ett lämpligt ersättningsarrangemang utan extra kostnad, till exempel en utflykt.

Det finns en rad regleringar i lagen både för resenären och för arrangören och mer om lagen kan du läsa här: KonsumentverketAtt via en researrangör paketera ihop flyg+ hotell eller boka en charter ger en större trygghet men samtidigt mindre valfrihet. En valfrihet som kanske inte alltid är av så stor betydelse beroende på vilken typ av resa du vill göra. Om du liksom jag är din egna dräng så handlar det istället om att förlita sig på reglerna för flygbolagen* och eventuella bestämmelser för hotellbokningssajter.

Om du är ute i god tid och bokar flygbiljetter när flygbolagen har kampanjer så kan det egna arbetet ge en billigare resa samtidigt som att den som väntar in sista minutenresor kan göra riktigt bra klipp. I slutändan handlar det nog om att olika individer gillar att resa på olika sätt och oberoende metod så blir det allt som oftast riktigt bra.

*Som flygpassagerare inom EU har du, vid händelse av försenat flyg, rätt till service och assistans och eventuellt ekonomisk ersättning. Detta är beroende av hur lång förseningen är och hur lång flygningen skulle vara. Källa: Konsument Europa  

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen