Grekland

Sporaderna och Evia

Skiathos: Stränder

Achladies Beach

Min favoritstrand på Skiathos heter Achladies Beach och ligger sex kilometer sydväst om Skiathos stad. Det går både badbåt från gamla hamnen hit och buss som stannar precis ovanför stranden vid busshållplats nummer tio. Vattnet är blått och klart och stranden har fin, mjuk sand och flera tavernor ligger intill stranden. Det finns gott om solstolar och parasoller att hyra. Vill du testa vattensporter så finns det flera att prova på på strandens nordostliga del.

Achladies Beach, Skiathos. (Foto: Markus Olsson)

Agia Eleni Beach

Cirka en kilometer från Koukounaries Beach ligger Agia Eeleni Beach som har fått sitt namn från det intilliggande kapellet. Här är det lite mindre folk än på Koukounaries Beach och stranden är omtyckt av barnfamiljer eftersom vattnet är långgrunt. Det finns en taverna i anslutning till stranden och det finns solstolar och parasoller att hyra. Du kan ta dig hit med badbåt från Skiathos stad eller med bussen som stannar vid Koukounaries Beach.

Banana Beach

Inte långt ifrån Koukounaries Beach, cirka 15 minuter till fots, ligger Banana och Little Banana Beach med gyllengul sand och grunt, klart vatten. Little Banan Beach är nudiststrand medan man behåller kläderna på på Banana Beach. Populär bland de yngre turisterna och erbjuder en rad olika vattensporter att prova på.

Kanapitsa Beach

Kanapitsa Beach ligger sju kilometer sydväst om Skiathos stad. Tar du bussen hit så hoppar du av vid busshållplats nummer tolv. Stranden är fin och vattnet är klart och ofta blåser en svag bris in i bukten vilket gör att de heta eftermiddagarna känns riktigt behagliga. Det finns olika vattensporter att prova på för den som vill och solstolar och parasoller att hyra.

Koukounaries Beach

Den kanske mest kända stranden på Skiathos är Koukounaries Beach som ligger 13 kilometer sydväst om Skiathos stad. Hit kan du ta dig med både buss (ändstation) och med badbåt från Skiathos stad. Stranden har fin, gyllengul sand och vattnet är klart och nästan grönt. Bakom stranden breder höga träd ut sig och skapar en grön vägg mot den vita strandremsan. Det finns solstolar och parasoller att hyra och vill du prova på olika vattensporter så finns det flera möjligheter till det. Det finns en enklare servering med några maträtter på menyn samt en kiosk för glass och dricka.

Lalaria Beach

Lalaria Beach ligger på Skiathos nordöstra sida och kan endast nås med badbåt som går från Skiathos stad. Stranden tillhör en av de vackraste på ön med sina vita klippformationer och grottor. En häftig kontrast mot det klara blå vattnet.

Megali Ammos Beach

Skiathos stad närmaste strand heter Megali Ammos Beach och ligger ungefär tio minuters promenad västerut. Det är inte Skiathos vackraste strand men har klart, fint vatten och grovkornig sand. I början av stranden är strandremsans ganska smal med hotell och restauranger byggda tätt intill men fortsätter du en bit så blir den bredare och mindre belamrad av solstolar och parasoller. Stranden byter efter ett tag namn till Vasilias Beach.

Visilias Beach, Skiathos. (Foto: Markus Olsson)

Tzaneria Beach

Tzaneria Beach ligger bredvid Kanapista Beach, cirka sju kilometer sydväst om Skiathos stad. Tzaneria Beach är en liten, organiserad strand med solstolar och parasoller att hyra. Möjlighet att testa vattensporter finns och i närheten finns några tavernor att äta på. Sanden är fin och gyllengul och vattnet är klart och lugnt. Busshållsplats nummer tolv.

Rulla till toppen