Grekland

Sporaderna och Evia

Skiathos: Restauranger/ uteställen

I Skiathos stad finns det gott om restauranger, tavernor, klubbar och barer. Dels finns det rikligt av dem längs med huvudgatan och runt nya och gamla hamnen, dels inne i kvarteren på de små sidogränderna från huvudgatan. De matställen som ligger runt hamnen är ofta dyrare och vet vad som kan serveras till turister medan restaurangerna i gränder och på sidogator bjuder på en mer genuin upplevelse.

Alexandros

En absolut favorit i Skiathos stad är restaurang Alexandros som ligger vid det som kanske kan kallas ett litet torg, eller en korsning i de snirkliga gränderna i västra delen av staden. Restaurangen är välbesökt så det kan vara fullt men det är värt att vänta på ett bord. Maten är klassisk grekisk och mycket vällagad. Prova gärna mushrooms in garlic som förrätt. Restaurangen bjuder på livemusik och mörka röster, full av livserfarenhet, sjunger så att håret reser sig på armarna. En och annan gammal grek stannar till, sjunger med och tar några danssteg innan han går vidare i den ljumma sommarkvällen.

Kahlua Club

Kahlua Club är ett av Skiathos inneställen och ligger vid det som kallas Club Strip-gatan i Skiathos stad. Det är ett område med flera av de populäraste klubbarna och Kahlua Club till hör en av dem. Modern topplistemusik till långt in på småtimmarna. Ibland har klubben ett specifikt tema för kvällen som sjuttiotals disco.

Marias Pizza

Marias pizza i Skiathos stad har de godaste pizzorna på ön och till bra priser men erbjuder även pastarätter och olika sallader. Halva nöjet med att äta här är att se personalen in-action så ta en titt inomhus även om du väljer att sitta ute på balkongen eller på innegården. Marias Pizza ligger inte långt ifrån gamla hamnen.

Rock ´n Roll Bar (och området runt omkring)

Rock n´ Roll Bar utsågs till Europas bästa bar för några år sedan och ligger intill den gamla hamnen i Skiathos stad. Baren består till största delen av den breda trappen utanför byggnaden där du kan sitta i sofforna under lövverket. Barens DJ spelar rock och pop från 70-, 80- och 90- tal och baren blir snabbt full framåt kvällen. Skulle det vara fullt så finns andra barer med goda drinkar och bra musik runt Rock ´n Roll bar.

Rulla till toppen