Grekland

Saroniska öarna

Spetses: Stränder

Det som framför allt slog mig när jag var på Spetses var det klara, turkosfärgade vatten som omger ön. Otroligt inbjudande och vackert. Stränderna på Spetses är av varierande kavlité; klappersten, grov sand, organiserade och sådana som naturen själv har organiserat. Under mina få dagar på plats hann jag tyvärr bara njuta av ett par stycken av stränderna.

Agia Anargyra

Agia Anargyra ligger på Spetses sydvästra kust, cirka tolv kilometer från hamnen Dapia. Agia Anargyra en av de större stränderna och är kanske den mest utvecklade stranden på ön. Stranden ligger i en skyddande vik och är en blandad sand- och stenstrand med relativt djupt vatten. Det finns flera tavernor i området som ligger lite inåt land.

Stranden Agia Anargyra kan du nå med buss eller taxibåt.

Agia Marina (Paradise Beach)

Stranden Agia Marina ligger bara några kilometer från hamnen Dapia och räknas som en av Spetses populäraste stränder. Stranden består av sten och sand och erbjuder ett brett utbud av vattensporter. Stranden är organiserad så det finns både parasoller, solstolar och en restaurang/bar där du kan njuta av god mat och slappa uppe i lounchdelen. Agia Marina kan nås med buss eller taxibåt men går även bra att nås till fots. Under högsäsong kan det vara ganska trångt på stranden men utanför säsong finns det gott om plats.

Agia Paraskevi

Sandstranden Agia Paraskevi ligger i en skyddad vik på Spetses västkust, cirka tolv kilometer ifrån hamnen Dapia. Intill stranden ligger en tallskog som erbjuder naturlig skugga. Intill stranden finns en snackbar och under säsong finns det en del vattensporter att prova på. Namnet på stranden Agia Paraskevi kommer från det kvadratiska kapellet som står några meter inåt land. Stranden kan nås via landsvägen eller med taxibåt.

Kaiki Beach

En annan populär strand på Spetses är Kaiki beach som även benämns som College Beach eftersom det ligger precis framför Anargyrios College. Kaiki Beach är lättillgänglig och nås bland annat till fots på cirka 20 minuter från hamnen Dapia. Längs stranden finns det solstolar/solsängar och parasoller som går att hyra och under säsong finns det vattensporter att prova på. Det finns en restaurang och bar intill stranden som under högsäsongen pumpar ut musik till omgivningarna. Stranden består av klappersten och grov sand.

Kaiki Beach, Spetses. (Foto: Markus Olsson)

Town Beach

Om du bor i Spetses stad och bara vill doppa dig i det klara vattnet så funkar stranden som ligger intill hamnpromenaden nära Dapia. Personligen tycker jag att det finns betydligt bättre stränder på ön så promenaden till dessa är helt klart värt den lilla ansträngningen.

Längs hamnpromenaden i Spetses stad, Spetses. (Foto: Markus Olsson)

På fler platser längs hamnpromenaden finns små strandbitar som kan nyttjas för dopp. Det är bara att välja och vraka.

Längs hamnpromenaden i Spetses stad, Spetses. (Foto: Markus Olsson)

Vrelos

Om du är ute efter party så är det framför allt till Vrelos Beach på norra Spetses du ska bege dig. Vrelos Beach ligger i en liten vik med klapperstenar cirka fyra kilometer norr om hamnen Dapia och erbjuder en bra klubbatmosfär med sociala ytor. Stranden är framför allt populär bland unga som ockuperar stranden på helger och helgdagar. Givetvis finns en strandbar som under helgerna kan vara ganska svår att nå fram till. Intill stranden finns även ett beachvolley-område att bryta av strandhänget med för en stund.

Under sommaren anordnas flera partyevent här som ofta affischeras inne i Spetses stad.

Rulla till toppen