Grekland

Saroniska öarna

Hydra / Idra: Stränder

Till Hydra åker du inte för hennes fantastiska stränder men det betyder inte att det inte finns några och de stränder som finns erbjuder helt okej bad. Nedan beskrivs ett par stränder men det finns flera små stenstränder att upptäcka.

Klippbadet Hydra stad

I Hydra stad finns det ett klippbad med gjutna betongplattor i berghällarna där många samlas och tar ett dopp. Strax ovanför ligger dessutom en servering med trevliga terrasser. Nära och helt okej.

Mandraki Beach

Fortsätter du förbi klippbadet så når du efter knappt 25 minuter till fots Mandraki Beach. Stranden består av grus och vattnet är klart. Här finns solstolar och parasoller att hyra och en och annan vattensport att prova på. Vid stranden finns även en taverna som servera klassiska grekiska rätter.
Du kan även ta dig hit med badbåt på cirka sju minuter.

Vlychos Beach

Vlychos (Vlichos) Beach är också den en strand som består av grus/klappersten samt har fint, klart vatten. Stranden är organiserad så det finns både solstolar och parasoller att hyra. Restaurangen ovanför sköter även serveringen vid solstolarna. Om du vill vandra till Vlychos Beach tar det cirka 40 minuter ifrån Hydra stad men det går även badbåt hit.

Rulla till toppen