Grekland

Saroniska öarna

Agistri: Stränder

Aponissos

Aponissos ligger väster om Limenaria på södra Agistri och är en av de mer populära stränderna på ön. Många båtar lägger till i bukten som har ett otroligt klart vatten och de gröna pinjeträden går ända ner till kustlinjen. Stranden består av klappersten men det är lätt att ta sig i vattnet. En taverna (öppet under vår och sommar) finns intill vattnet och serverar riktigt bra mat.

Dragonera

Dragonera ligger cirka tre kilometer väster om Megalochori och är lätt att nå då den ligger strax nedanför vägen. Det finns ett antal solstolar och parasoller på stranden som består av klappersten med klart och fint vatten. En kantina erbjuder lättare mat och dryck. Under säsong finns det även vattensporter att prova på.

Halikada (Chalikiada)

Halikada är Agistris officiella nudiststrand och ligger sydost om Skala. Om du följer vägen längs kusten österut i Skala så övergår den till slut i en stig. Följ stigen, som kantas av öns fricampare, tills du kommer fram till stranden. En promenad på cirka 15-20 minuter. Det krävs lite klättring ner till stranden och det är inte någon direkt enkel väg ner.

Stranden består av klappersten och är helt oorganiserad men det blågröna vattnet är helt magiskt och är kanske det finaste vattnet runt Agistri.

Mariza (Mareza)

Strax söder om Limenaria (200 meter) ligger klippbadet Mariza som du når via en stig ifrån byn. Vattnet är alldeles klart och klipporna gör att du kan dyka direkt i det stora blå.

Megalochori

Strand Megalochori, Agistri. (Foto: Markus Olsson)

Strandremsan mellan Megalochori och Skala kantas av flera organiserade små stränder, allt ifrån sandstränder till klapperstenstränder. Längs vägen ligger flera tavernor och barer som sköter serveringen nere vid stränderna och det är lätt att tillbringa en dag i solstolen med det klara vattnet att bada i.

Vattnet vid Megalochori, Agistri. (Foto: Markus Olsson)

Skala

Agistris största sandstrand ligger i bukten vid Skala och är också helt klart öns populäraste strand. Framför allt på helgerna. Större delen av stranden är organiserad men det finns även möjlighet att lägga ut sin egna handduk i den gyllene sanden. Stranden är den grundaste på Agistri och passar barnfamiljer bra. För den som vill prova på olika vattensporter så finns det flera olika sådana att prova på.

Mitt på stranden går en betongpir ut där många barn hoppar i vattnet. Från stranden har du även en bra blick mot hamnen och du kan ha koll på när båten kommer in.

Om du går längs vägen österut i Skala så finns det flera små oorganiserade badvikar bestående av sand och stenar.

Rulla till toppen