Grekland


Nordöstra egeiska öarna

Thassos

Om du vill åka till Thassos med färja så går det båtar både ifrån Kavala och Keramoti på fastlandet. Ifrån Kavala tar snabbåten cirka 35 minuter, precis som färjan ifrån Keramoti tar. Kavala har även en flygplats ifall du tar dig hit med flyg ifrån Aten och det är även här charterbolagen landar.

Namn på grekiska

Θάσος

Flygplats

nej

Färjor

Invånare

cirka 15 000

Tid

svensk normaltid + en timme

Riktnummer

25930

Om Thassos

Greklands nordligaste ö Thassos (Thasos) ligger knappt en mil ifrån kusten och staden Kavala på fastlandet. Thassos är en dramatisk ö med höga berg och inbjudande kuster med fantastiska stränder. Tack vare de gröna skogarna som växer längs sluttningarna kallas Thasso även för den gröna ön eller ibland smaragdön. Allt fler hittar till Thassos som inte är allt för påverkad av massturismen men fler och fler skandinaver får Thassos som sin favoritö i Grekland.

Stränderna på Thassos är svårslagna med sin fina, vita sand och det alldeles turkosblå vattnet. Runt hela Thassos går en asfalterad väg som gör att det är enkelt att transportera sig till de olika stränderna. Andra aktiviteter som Thassos erbjuder är fina vandringar, möjlighet att besöka en rad olika antika lämningar och att utöva olika äventyrssporter.
Förutom turismen livnär sig Thassosborna på oliv- och vinodling, marmorbrytning och mindre jordbruk. Totalt bor cirka 15 000 bofasta på Thassos 384 kvadratkilometer.

Mer information om Thassos hittar du i vänstermenyn.

 

Karta över Thassos

Rulla till toppen