Grekland

Nordöstra egeiska öarna

Limnos: Stränder

Det finns gott om riktigt fina sandstränder på Limnos och här beskrivs bara en bråkdel. De flesta stränder har långgrunt vatten och passar barnfamiljer bra.

Med tanke på antalet stränder är det lätt att hitta en enskild strand med mindre folk om man önskar det.

Agios Ioannis

Agios Ioannis Beach ligger sex kilometer norr om Myrina nära byn Kaspakas. Trots att stranden är omgiven av vulkaniska bergarter är sanden fin och mjuk. En fiskrestaurang ligger vid stranden och erbjuder fantastiska fiskrätter och skaldjur.

Keros Beach

En av Lemnos vackraste stränder är Keros Beach som ligger 32 kilometer öster om Myrina, ett par kilometer från byn Kallipoi. Vind- och kitesurfare håller till här eftersom stranden ofta är utsatt för starka vindar. På grund av vinden och avståndet till Myrina är det inte så många som åker hit och det finns gott om plats på denna vackra plats. Det finns några boenden i närheten och ett par tavernor.

Myrina Beach

Bara några fotsteg ifrån centrum i Myrina ligger stranden med samma namn. Stranden har fin, mjuk sand och är organiserad med solstolar, parasoller och vattensporter. Tavernor finns in närheten för den som vill köpa dryck och mat.

Myrina Riha Nera

En av Myrinas stränder, Riha Nera (betyder grunt vatten), ligger i Romaikos Yialosbukten i Myrina. Stranden är populär och det finns gott om faciliteter om det så är en drink eller mat du önskar. Det finns gott om vattensporter att prova på och passar bra för barnfamiljer med det grunda vattnet.

Plati Beach

Plati beach är en av de mest populära stränderna på Limnos och ligger cirka två kilometer sydost om Myrina. Stranden är 700 meter lång och består av fin, vit sand. Det finns gott om faciliteter och olika vattensporter att prova på. Vattnet är klart och långgrunt och några träd intill stranden skänker naturlig skugga.

Thanos Beach

Cirka fyra kilometer söder Myrina ligger Thanos Beach med vit, len sand och klarblått vatten. Till skillnad mot Plati beach är det mindre besökare här och stranden kan upplevas lugnare. Thanos Beach är delvis organiserad med solstolar och parasoller. Några boenden och tavernor finns in närheten.

Rulla till toppen