Grekland

Nordöstra egeiska öarna

Lesbos: Stränder

Agios Isidoros

Ungefär 40 kilometer väst om Mytlili och tre kilometer från Plomari ligger Agios Isodoros Beach med kristallklart vatten och klapperstenar. Stranden är en av de längsta på Lesbos och det klara vattnet och stenformationerna på botten gör det till en bra strand att snorkla vid.

Anaxos

Mellan Molivos och Pétra ligger turistorten Anaxos med stranden Anaxos Beach. Stranden är mjuk och guldgul och vattnet är grunt och kristallklart. Du kan hyra både solstolar och parasoller vid stranden och längs med strandremsan finns tavernor och restauranger. Omgivningen är grön och frodig och stranden är en bra familjestrand.

Molivos Beach

Stranden vid Molivos utgörs av klapperstenar och vattnet blir relativt snabbt djupt. Här finns solstolar och parasoller att hyra och en rad vattensporter att prova på. Vattnet är fint att snorkla i och längs med stranden finns flera tavernor och hotell.

Mytilini Beach (Tasamakia)

I Mytilini, dit du troligtvis anländer med färjan, finns en stenig strand till vänster om färjelägret. Stranden är avgiftsbelagd och inte speciellt charmig men funkar för ett dopp eller två medan du väntar på färjan eller om du valt att spendera några nätter i den livfulla staden.

Pétra Beach

Stranden vid Pétra, kort och gott Pétra Beach, har guldgul sand och klart, lugnt vatten. Solstolar och parasoller finns att hyra och i närheten finns tavernor och restauranger. Pinjeträd finns ovanför strandremsan och skänker naturlig skugga.

Sigri Beach

I utkanten av byn Sigri ligger stranden med samma namn. Stranden är en blandning av småsten och sand och förvånansvärt få hittar hit. Du kan hyra både solstolar och parasoll men det finns även träd intill stranden som skänker skugga. Det finns både en taverna och en liten kiosk att handla i.

Rulla till toppen