Grekland

Nordöstra egeiska öarna

Ikaria: Restauranger/ uteställen

Det är få platser i Grekland, ja kanske till och med i världen, som det är så god mat som här. Det är inte för inte som Ikaria tillhör en av världens Blå zoner. Livsmedlen är av bästa kvalité!

Barbecue Diagonios

På Diagonios i Agios Kirikos har jag ätit mitt livs godaste souvlaki. Inte kunde jag tro att fläskkött kunde vara så mört. Diagonios är inte stort och har bara ett par platser en halv trappa ner samt några fyrkantiga bord utomhus. Missa inte denna guldgruva när du är på Ikaria.

Filoti

Om pizzasuget gör sig påmint under din Ikaria-vistelse så serverar Filoti enorma och goda pizzor. Filoti ligger en gränd upp bakom torget i Agios Kirikos

Paschalia

Om du så bor eller bara gör ett dagsbesök i Armenistis så ska du leta upp restaurang Paschalia som lagar fantastiskt god grekisk husmanskost.

Taverna

I gränderna bakom torget i Agios Kirikos ligger en taverna vars namn jag inte kan tyda. Här serverar en vänlig kvinna klassisk, vällagad grekisk husmanskost som du kan njuta av under ett tak av vildvin och bougainvillea

Taza Café Bar

På Taza Café Bar i Agios Kirikos åt vi frukost flera mornar i rad. Framför allt tack vare det goda kaffet. Taza Café Bar serverar snacks som clubsandwich och toast samt fikabröd.

Rulla till toppen