Grekland

Nordöstra egeiska öarna

Fourni: Stränder

Chrysomilia Beach

Stranden vid Fournis andra by Chrysomilia är en relativt lång sandstrand med inslag av klappersten. Längs med stranden finns det en del träd som skänker skugga. Intill stranden finns ett par tavernor och i närheten finns även rum att hyra. Chrysomilia ligger cirka 15 kilometer nordost om Fourni by.

Fourni by

Stranden i Fourni by är en blandad sand- och klapperstensstrand. Det finns inga parasoller eller solstolar att hyra men närheten till byn gör att stranden är välbesökt. Vattnet är klart och rent för att vara så pass när hamnen. Längs med stranden finns träd som skänker skugga

Kamari Beach

Kamarai Beach ligger cirka tio kilometer nordost om Fourni by. Stranden är oorganiserad och består till största delen av klapperstenar. Vattnet här är relativt grunt och alldeles klart så det är ett utmärkt ställe att snorkla på. Stranden ligger skyddad från starka vindar så vattnet är oftast lugnt. Intill stranden växer träd som ger skugga. Hit kan du komma med badbåten som avgår ifrån hamnen.

Kambi Beach

Kambi Beach är Fournis mest populära strand och bland de finaste stränderna på ön. Kambi Beach ligger knappt två kilometer sydväst om Fourni by och du kan ta dig hit med badbåten eller till fots. Stranden består av grov sand och det turkosa vattnet är klart och fint. På stranden ligger en taverna med bord bara någon meter ifrån vattnet. Stranden är organiserad med solstolar och parasoller att hyra samt med en del vattensporter att prova på. I närheten finns rum att hyra.

Kassidi Beach

Kassidi Beach ligger cirka sex kilometer sydväst om Fourni by och består av sand blandad med vissa steniga partier. Vattnet är härligt turkosgrönt och ganska lugnt då stranden ligger skyddad från starka vindar. Stranden är oorganiserad.

Psili Ammos Beach

Psili Ammaos Beach ligger strax norr om Fourni by och är en av få organiserade stränder med solstolar och parasoller. En beachbar finns på stranden som spelar skön musik och erbjuder snacks och drycker. Stranden består av fin sand men en bit upp från vattenbrynet blir det betydligt stenigare. En del träd finns längs med stranden och erbjuder naturlig skugga.

Rulla till toppen