Grekland

Nordöstra egeiska öarna

Chios: Restauranger/ uteställen

Chios är känd för att ha många restauranger som lagar vällagad grekiska husmanskost. Kanske beror det på att det inte finns någon direkt massturism här utan det är många bybor och andra greker som är de vanligaste restauranggästerna. Om du är i Chios stad så har du många restauranger, tavernor och barer längs med hela hamnpromenaden.

Kronos

Kronos ligger i Chios stad och har Chios godaste glass. Tillverkningen har funnits här ända sedan 1929. Det finns inte så gott om sittplatser här men ta med glassen och sätt dig någon annanstans och njut medan du tittar på folk som strömmar förbi.

Ouzeri Tzivaeri

Nere på hamnpromenaden ligger ouzeriet Ouzeri Tzivaeri som har åtminstone tio olika sorters ouzo att bjuda på. Maten som serveras här passar bra till den som råkat ha tagit sig en ouzo för mycket då det är kraftig mat som gärna har lite extra olivolja i sig.

Taverna Temptation

Taverna Temptation ligger i byn Daskalopetra, cirka sju kilometer norr om Chis stad. Här lagas klassisk, grekisk mat och till och med pastan gör de själva. Tavernan har en trevlig innegård som skyddar mot blåsiga dagar.

To Meliotiko Ouzeri

Ett annat ouzeri nere i vid hamnen är To Meliotiko Ouzeri som förutom drycken servera vällagade, stora portioner grekisk husmanskost.

Rulla till toppen