Grekland

Kykladerna

Sifnos: Stränder

Sifnos har flera fina stränder runt om på ön. Även hamnbyn Kamares har begåvats med en stor fin strand och det är oftast här jag hänger när jag är på Sifnos.

Apokofto Beach

Apokofto Beach är en vik som ligger på vänster sida av klostret Chrissopigi, cirka sju kilometer från Apollonia. Stranden består av sand och vita stenar och strax ovanför stranden finns ett par tavernor att förfriska sig vid.

Taverna vid Apokofto Beach, Sifnos. (Foto: Markus Olsson)

Kamares

Stranden i Kamares är lång och har fin vit sand. Pinjeträd ger skugga och det finns solstolar med parasoller att hyra. Vattnet är klart och långgrunt. I och med att stranden ligger i byn har du tillgång till minimarket och restauranger direkt intill stranden.

Kamares Beach Sifnos
Kamares Beach, Sifnos. (Foto: Markus Olsson)

Fáros

Fáros består egentligen av flera små stränder. Fáros ligger cirka sju kilometer sydost om Apollonia och det är enkelt att ta bussen ner hit. Vattnet är lugnt och inte så långgrunt som flera av de andra stränderna.

Fáros Sifnos
Fáros, Sifnos. (Foto: Markus Olsson)

Vroulidia

På nordvästkusten ligger den lilla vackra stranden Vroulidia, cirka fyra kilometer från byn Heronissos. När vindarna ligger på kan det vara rätt vågigt här. Stranden består främst av klapperstenar men det finns delar av stranden som består av sand. Det finns en snackbar vid stranden att köpa något att äta vid.

Vathi

Vathi/ Vathy ligger på Sifnos sydvästkust och är en lugn och rofylld by med en nästan cirkelformad bukt med delvis fin sandstrand. Stranden är uppdelad i några sektioner varav den ena ligger på andra sidan hamnen och kapellet och den del du kommer till först delas av med byggnader som ligger ända ut i vattnet. Det går att vada mellan dessa stranddelar.

Vathi Sifnos
Vathi, Sifnos. (Foto: Markus Olsson)

Rulla till toppen