Grekland


Kykladerna

Schinoussa

Schinoussa ligger på den rutt som Express Skopelitis trafikerar i Småkykladerna på dess väg mellan Naxos och Amorgos. Under högsäsong lägger även Bluestar Ferries till här och då kan du åka direkt ifrån Pireus hit. Kolla upp båtturerna i förväg då de inte går riktigt alla dagar i veckan.

Namn på grekiska

Σχοινούσα

Flygplats

nej

Färjor

Invånare

cirka 130

Tid

svensk normaltid + en timme

Riktnummer

22850

Om Schinoussa

Schinoussa är en av de fyra öar som utgör Småkykladerna strax sydost om Naxos och är liksom de övriga öarna en ö dit du åker för att uppleva en maklig vardag, äkta tystnad och en mer eller mindre aktivitetsfri semester. Många öluffare stannar ett par dagar på Schinoussa innan de luffar vidare medan andra återkommer år efter år för att få uppleva småskaligheten och lugnet.

Det bor cirka 130 bofasta invånare på Schinoussa som i första hand försörjer sig på fiske, turism och i viss mån jordbruk. Schinoussa är en till viss del bördig ö jämfört med sina syskon i Små Kykladerna. De flesta utav invånarna bor i Chora, Schinoussas huvudort, men ett fåtal bor även i hamnbyn Mersini och i byn Mesaria. De två sistnämnda byarna är så pass små att de knappt kan kallas byar och de flesta turister som kommer till Schinoussa väljer att bo i Chora som ligger cirka en kilometer ifrån hamnen inåt land.

Schinoussa har runt 15 olika stränder till vilka det är gångavstånd ifrån Chora. Stränderna är inte lika fina som på exempelvis Koufonissi och det kanske är det som gör att inte lika många besökare kliver iland här när båten lägger till. Schinoussa är den ön i Småkykladerna som lockar minst turister men under de senaste åren har allt fler hittat en ny favoritö i Schinoussa.

Till skillnad från många andra öar är det svårt att få en överblicksbild av ön när färjan glider in mot hamnen. Hamnbyn utgörs endast av ett fåtal hus och Chora är inte riktigt synbar där hon ligger en dryg kilometer inåt och uppåt land. Låt inte det skrämma dig utan Schinoussas charm ligger i Chora och vandringsmöjligheterna till alla stränder runt om på ön.

Mer information om Schinoussa hittar du i vänstermenyn.Karta över Schinoussa


Rulla till toppen