Grekland

Kykladerna

Santorini: Boende

Om du anländer med färja och söker boende på Santorini kan du räkna med att en rad rumsuthyrare står och väntar på dig längs bergsryggen. Planera var på Santorini du vill bo innan du kliver iland, och hur du vill bo. Det finns boende både i Fira, mitt på ön och på östra sidan och alla rumsuthyrare kommer att slåss om dig när du tar de första stegen på fast mark. De brukar slussa dig mellan varandra beroende på vad du har för önskemål.

Om du anländer med flyg så finns det i regel en hel del rumsuthyrare i ankomsthallen som välkomnar dig med det bästa boendet på Santorini just för dig. Närmast flygplatsen ligger Kamari med en trevlig strandpromenad och flera uthyrningsställen. Många utav boendena är charterboende och det kan vara svårt att hitta rum på egen hand om det inte har funnits någon rumsuthyrare vid flygplatsen. På andra sidan berget Profitis Ilias ligger Persissa som även det ligger längs stranden kantad med restauranger och barer, men erbjuder inte riktig samma stadskänsla som Kamari. I Perissa finns även campingplatsen och boenden mer anpassade för backpackers.

I Fira finns stora lyxiga hotell med utsikt och pool ut mot det bländande medelhavet tryggt placerat på vulkanens sluttning. Det kostar en slant att bo på dessa men om plånboken tillåter kan det vara skönt att unna sig en natt eller två på ett av hotellen.

Kavalari Hotel

Kavalari Hotel i Fira har 18 rum varav några är lägenheter. Hotellet är ursprungligen ett gammalt ”kaptenshus” och vissa av rummen är insprängda i berget. Hotellet ligger längs bergvsäggen och har solterass med en jacuzzi och en loungeterass. Alla rum har AC, kylskåp och fritt WiFi.

Pelican Hotel

Vid det centrala torget i Fira ligger Pelican Hotel. Rummen är utrustade med AC, kylskåp och fritt WiFi. Frukost kostar 5 Euro/person och serveras faktiskt dygnet runt.

Finikia Place

På väg mot Oia ligger den lilla byn Finikia i vilken Finikia Place ligger högt beläget. Terrassen och balkongerna erbjuder en fantastisk utsikt mot havet. Alla rum har balkong eller terrass mot havet, är utrustade med kylskåp och AC.

Hotel Armonia Santorini

Detta tre-stjärniga hotell har öppet mellan mitten av april till och med mitten av oktober och ligger i Kamari på Santorinis sydöstra sida, bara 50 meter från stranden. Hotellet har totalt 28 rum och två studios och är utrustade med kylskåp, AC och gratis WiFi. Hyr du en studio så är den även utrustade med kokvrå.

Scroll to Top