Grekland

Kykladerna

Mykonos: Stränder

Badbåt, Mykonos. (Foto: Fredrik Karlsson)

Mykonos erbjuder en rad finns stränder, kanske till och med bland de finaste stränderna Grekland har att erbjuda. Det är lätt att ta sig till de olika stränderna, framför allt till de som ligger längs sydostkusten. Badbåtar avgår från både Mykonos stad och Ornos Beach som ligger 2,5 kilometer sydost om Chora. Lokalbussen går även till de flesta stränder och busstationerna hittar du dels vid den norra piren i hamnen, dels vid de sju vindkvarnarna strax ovanför Mykonos stad.

Nedan beskrivs ett urval av de stränder som finns på Mykonos.

Elia Beach

Elia Beach ligger cirka tio kilometer från Mykonos stad på sydostkusten. Stranden har fin, vit sand och vattnet är klart. Som så många andra stränder är Elia Beach organiserad med solstolar och parasoller. Det finns gott om barer och tavernor längs med stranden. Här erbjuds även en rad vattensporter.

Kalafatis Beach

Om du gillar vattensporter och vindsurfing så är det Kalafatis Beach som gäller. Vid den vänstra delen av stranden finns ett litet hus där du kan hyra den utrustning som behövs. Kalafatis Beach ligger cirka tolv kilometer öster om Mykonos stad.

Ornos Beach

Ornos Beach ligger bara 2,5 kilometer sydost om Mykonos stad är därmed den närmaste större stranden om du bor i Chora. Sanden är fin och vattnet är grönblått. Stranden är inte så stor och blir lätt överbefolkad. Längs med stranden finns flera barer och restauranger. Solstolar och parasoller finns att hyra. Från Ornos Beach går det även en badbåt till många av de andra stränderna.

Paradise Beach

Paradise Beach ligger cirka sex kilometer sydost om Mykonos stad och är en av de stränder du troligtvis kommer att hamna på förr eller senare. Stranden har fin guldgul sand och vattnet är klart. Flera barer ligger längs med stranden och strax bakom stranden ligger även en camping. Solstolar och parasoller finns längs hela stranden.

Psarrou Beach

Psarrou Beach ligger fem kilometer söder om Mykonos stad. Stranden är organiserad och erbjuder både solstolar, parasoller och olika vattensporter för besökarna. Sanden är fin och vattnet är klart.

Super Paradise Beach

Intill Paradise Beach ligger Super Paradise Beach som anses vara en av de finaste stränderna i Grekland. Sanden och vattnet är minst lika fint som grannstranden men Super Paradise Beach är snäppet mindre organiserad än Paradise Beach. Super Paradise Beach är populär bland homosexuella och blir snabbt full under högsäsong.

Rulla till toppen