Grekland

Kykladerna

Kimolos: Stränder

Trots sin litenhet har Kimolos flera riktigt sköna stränder som ligger runt om på ön.

Agios Georgios

Agios Georgios ligger cirka fem kilometer nordost om Chora och är en fin sandstrand med klarblått vatten. Stranden är oorganiserad så ta med dig mat, dryck och solskydd.

Aliki Beach

Aliki Beach ligger knappt två kilometer söder om Chora och är en blandad sand- och klapperstensstrand med klart vatten som bland annat lockar till snorkling. Här kan vinden ligga på och en del surfare brukar även hitta hit. Stranden är cirka en kilometer lång och tillhör en av de populäraste stränderna på ön trots att den är oorganiserad.

Bonatsa Beach

Bonatsa Beach är en trevlig sandstrand längs med Kimolos sydkust. Vattnet är klart och relativt långgrunt. Intill stranden finns ett kafé och ett par parasoller. Bonatsa Beach ligger cirka tre kilometer från Chora.

Dekas Beach

Dekas Beach är en liten strand som ligger fem kilometer väster om Chora. Vattnet är klart och stranden består av sand. En och annan nudist brukar kunna hitta till stranden som annars är oorganiserad.

Kalamitsi Beach

Kalamitsi Beach ligger knappt tre kilometer söder om Chora och är en populär sandstrand med klarblått vatten. Stranden är oorganiserad men det finns en enkel taverna intill stranden.

Klima Beach

Ett par kilometer norr om Chora ligger Klima Beach med blandad sand- och klappersten. Stranden är oorganiserad men rätt populär då den ligger nära Chora och lätt kan nås från huvudvägen på ön. Det finns skugga att få av växtligheten i närheten.

Mavrospilia Beach

Mavrospilia Beach ligger på Kimolos ostkust cirka fem kilometer från Chora och är även den oorganiserad. Stranden har fin, mjuk sand och vattnet är klart. Intill stranden finns några vackra stenformationer i vattnet och skapar en bra snorkelmiljö.

Prassa Beach

Prassa Beach ligger cirka fem kilometer norr om Chora och är en oorganiserad sandstrand inte långt ifrån stenbrottet. Vattent är alldeles turkost och sanden är relativt fin. Inte långt ifrån stranden finns det varma källor och anordnade hälsobad i en byggnad intill.

Rema Beach

Inte långt från Chora och Psathi hittar du den lilla bukten Rema. Här är vattnet klart och är vanligtvis skyddad från sommarvindarna. Intill Rema ligger Goupabukten med de små grottorna som fiskarna förvarar sina båtar över vintern.

Rulla till toppen