Grekland

Kykladerna

Iraklia: Restauranger/ uteställen

De flesta restauranger i Agios Georgios serverar frukost, men det kan vara bra att fråga kvällen innan om de kommer att hålla öppet för just det dagen efter.

Perigiali

Perigiali nästan nere vid strandkanten i Agios Georgios består av en restaurangdel på nedervåningen och av ett café och en bar uppe på taket. Restaurangens specialitet är olika fiskrätter men det finns även andra rätter att njuta av. Uppe på taket finns en bar som erbjuder snacks, kaffe och drinkar för en stunds avkoppling. De erbjuder även gratis WiFi.

Taverna Pefkos

Taverna Pefkos är min personliga favorit när det gäller restauranger i Agios Georgios. Den ligger en bit upp på krönet om du väljer att ta till vänster nere vid Perigiali. Här serveras alla klassiska grekiska rätter och ute på terrassen finns en stor kolgrillbar som tänds runt åtta på kvällen. Här har jag avnjutit fantastiska kötträtter som ännu inte har överträffats någon annanstans. Här fylls borden framåt nio på kvällen och hela familjen hjälper till med servering och matlagning. Det är samma ägare till tavernan som till Alexandra Rooms som ligger uppe på krönet.

Maistrali Seamen's Club

Även Maistrali Seamen’s Club erbjuder en meny med alla de klassiska grekiska rätterna och ligger i princip mitt emot Taverna Pefkos. Vissa kväller spelar några musikanter live på restaurangen. Maistrali Seamen’s Club har snäppet bättre utsikt ner mot bukten där fiskebåtar och seglare samsas om utrymmet nattetid.

To Streki

To Streki är den enda tavernan i Panagia och har riktigt god mat. Bageriet i byn serverar också enklare rätter.

Rulla till toppen