Grekland

Kykladerna

Ios: Stränder

Ett bra sätt att ta sig runt till de olika stränderna på Ios är att ta badbåten som avgår från hamnen nere i Ormos då Ios har många och varierande stränder att spendera dagarna på.

Agia Theodoti

På nordöstra delen av Ios ligger Agia Theodoti med sitt långgrunda vatten. Vid stranden finns ett par tavernor och i husen längs vägen ner mot stranden finns enstaka rum att hyra. En utmärkt strand att få lite bad- och soltid på både under de parasoller och i de solstolar som går att hyra, eller under och i sina egna medhavda prylar.

Gialos/ Yialos

Stranden Gialos/ Yialos ligger ett stenkast ifrån hamnen, Ormos, och är en välbesökt strand med allt vad det innebär. Här finns barer, tavernor, offentliga toaletter samt solstolar och parasoller att hyra. Några pinjeträd mot gatan erbjuder skugga för den som så önskar.

Kalamos

En strand som inte är lika välbesökt är Kalamos Beach med sin guldkorniga sand och kristallklara vatten. Här kan du komma undan folkilometerassorna och njuta av lugnet, snorkla i det klara vattnet eller slumra i skuggan av de träd som finns längs strandkanten. Kalamos Beach ligger cirka tio kilometer från Chora.

Koumbara/ Koubara

Koumbara Beach ligger cirka tre kilometer från hamnen. Här är det också rätt lugnt vilket ger möjlighet till avkoppling. Vattnet är klart och långgrunt och kantas av sand, sten och klippor. Det finns en taverna vid parkeringen och även rum att hyra för den som vill komma undan från Chora för någon dag.

Manganari

Manganari är en lång sandstrand på den södra sidan av ön, cirka 23 kilometer från Chora. Sand med bitvis klappersten utgör underlaget för sollapande kroppar och det långgrunda och kristallklara vatten lovar sköna simturer.

Mylopotas Beach

Detta är en av de mest populära stränderna på Ios och breder ut sig i en vacker bukt. Här finns allt en strand anpassad för turismen kan erbjuda; cirkamping, rum, barer, tavernor och vattensporter. Är du förmiddagspigg så är stranden ganska tom då men fylls på fram emot eftermiddagen. Mylopotas Beach ligger cirka 2,5 kilometer från Chora och är lätt att ta sig till.

Yialos Beach

Yialos (Gialos) Beach ligger intill hamnen på Ios. Stranden har fin, guldgul sand och och sträcker ut sig i ungefär 500 meter. Det finns både parasoller och solstolar att hyra och längs med stranden finns fler tavernor, kafeér och en minilivs. Under högsäsongen finns det även olika vattensporter att prova på.

Rulla till toppen