Grekland

Kykladerna

Antiparos: Restauranger/ uteställen

I Chora finns det ett bra utbud av olika restauranger, caféer och traditionella tavernor. Längs hamnpromenad ligger de på rad men går du upp längs huvudgatan finns det fler att välja mellan. Passa också på att vika av på någon av de små gränderna för där gömmer sig ytterligare tavernor. Ju längre upp på gatan du går desto mer prisvärt brukar det bli.

Om du hittar vägen mot Sifneiko så ligger det ett par tavernor längs vägen ut mot stranden. Väl framme vid vattnet hittar du dessutom ett par barer som också serverar något att äta.

Papagallos

Papagallos ligger i Chora, på höger sida på huvudgatan om du kommer nerifrån hamnen. Papagallos har fantastiska sallader som är väl värda att prova.

The Family (gyros)

Det finns ett litet gyrosställe precis där huvudgatan tar en tvär sväng åt vänster, The Family. I en lucka i väggen köper du riktigt god gyros. De är dessutom väldigt prisvärda. Utanför har de några bord och stolar som står i skuggan under ett gigantiskt träd.

Vicky Ice Cream

Vickys gör egen glass som inte är av denna värld och det är lätt att föräta sig. Vickys bakar även en hel del kaffebröd, tårtor och gör eget godis. Utanför Vickys finns ett par bänkar att slå sig ner på för att avnjuta glassen under den blommande bougainvillean. Vickys ligger i den skarpa svängen som huvudgatan tar efter gyrosstället The Family.

Vicky´s Ice cream, Antiparos. (foto: Markus Olsson)

Rulla till toppen