Grekland

Kykladerna

Anafi: Stränder

Anafi har flera fina sandstränder trots sin litenhet. De flesta stränder ligger längs sydkusten riktning österut. En vandringsled löper längs hela kusten men du kan även ta bussen från Chora och hoppa av längs vägen en bit uppåt land.

Agios Nikolaos Beach

Stranden vid hamnen är en vacker strand med mjuk, fin sand. Stranden är oorganiserad men vid hamnen finns både kafeteria och tavernor. Stranden ligger bara några meter ifrån kajen.

Katsouni Beach

Katsouni är en liten sten- och sandstrand med kristallklart vatten. Strand är rätt smal och bitvis stenig. Katsouni Beach nås enkelt till fots från Chora på cirka 30 minuter. Katsouni beach är oorganiserad och perfekt för några lugna timmar.

Klisidi (Kleisidi) Beach

Klisidistranden ligger cirka 20 minuters gångväg ifrån hamnen (Agios Nikoloas) och är en ganska lång, fin sandstrand med alldeles kristallklart vatten. Klisidi är den mest populära stranden på Anafi men det betyder inte att det blir trångt här med tanken på den lilla mängd turister som hittar hit. Stranden är oorganiserad men det finns flera olika boenden i närheten och en taverna strax ovanför.

Megas Potamos Beach

Megas Potamos Beach kan endast nås med badbåten från Agios Nikolaos. Stranden är en liten strand som ligger mellan två bergssluttningar. Sanden är ganska grovkorning till gränsen på klappersten. En lugn och lite avsides strand.

Roukounas Beach

Roukounas Beach är en av de längsta stränderna på Anafi och ligger nära campingen, crika tre kilometer ifrån Chora. Sanden är mjuk och fin och vattnet är klart. Träden längs den oorganiserade stranden skänker skugga. Roukounas Beach är populär bland nudister.

Rulla till toppen