Grekland

Dodekaneserna

Rhodos: Restauranger/ uteställen

Det finns förstås ett enormt utbud av restauranger, kaféer och barer på Rhodos och det är bara att testa sig fram. Den mest berömda bargatan i Rhodos stad heter Colorado men uteställen finns överallt.

Indigo

I Nea Agora (saluhallen) i Rhodos stad ligger Indigo som serverar glassisk grekisk husmanskost. De sticker ut med sina sallader som är värda att prova på. Udda kombinationer i det grekiska köket.

Mavrikos

Vid torget i Lindos ligger en av Lindos äldsta restauranger, Mavrikos, som serverar bra grekisk mat med en del egna rätter. Här har flera celebriteter ätit och deras paradrätt är en enkel rätt med ost, basilika och pinjenötter. Restaurangen har drivits av samma familj sedan starten och bjuder på en fin atmosfär.

Nireas

Nireas ligger i gamla staden vid Sofokléous 22 och serverar fisk- och skaldjursrätter till rätt ok priser för att vara Rhodos gamla stad. Restaurangen erbjuder en mysig atmosfär med både inom- och utmhusplatser.

O Meraklis

O Meraklis i Rhodos gamla stad serverar i princip bara en rätt; komage- och inälvssoppa. Tydligen ska denna rätt bota bakfylla och det kanske kan vara värt att prova. Ligger på gatan som heter Aristotelous och har nummer 30.

Rulla till toppen