Grekland

Dodekaneserna

Kos: Stränder

Kos har förärats med en rad fina sandstränder som framför allt ligger på sydostkusten. Stränderna ligger relativt lätt och det tar inte många minuter att förflytta sig mellan många av dem. Vattnet runt Kos är riktigt klart och många av stränderna är också under Blue Flag.

Agios Stefanos Beach

Agios Stefanos Beach ligger 40 kilometer sydväst om Kos stad och tre kilometer nordost om Kefalos. Stranden består av både sand och grus och är organiserad med solstolar och parasoller. Från stranden ser du den lilla ön Kastri med sin kyrka som är ett av de populäraste fotomotiven på Kos.

Kamari Beach

Sandstranden Kamari Beach i Kefalos är bland de bästa på Kos och är välorganiserad med allt vad det omfattar med vattensporter som till exempel vindsurfning. Vattnet är kristallklart och en aningens kallt. Intill stranden finns både tavernor och kaféer.

Kardamena Beach

Kardamena Beach ligger ungefär 30 kilometer sydväst om Kos stad vid byn med samma namn. Sanden är mjuk och fin och vattnet lika kristallklart som vid de flesta andra stränderna. Stranden är organiserad och det finns både solstolar och parasoller att hyra.

Lambi Beach

Lambi Beach ligger på gångavstånd ifrån Kos stad västerut och har fin sand och klart vatten. Den en kilometer långa stranden är organiserad och det finns en rad olika tavernor, kaféer och barer intill stranden. Stranden är populär och blir rätt full under säsongen på grund av närheten till Kos stad.

Limnionas Beach

Limnionas Beach ligger nära byn Kefalos och erbjuder till skillnad från stranden i Kefalos en mer lugn atmosfär. Stranden ligger i en bukt som skyddar mot vinden och sanden är gyllengul och finkorning. Vattnet är klart och turkost och är perfekt att snorkla i. Stranden är organiserad och det finns en trevlig taverna att äta vid.

Mastichari Beach

Stranden i Mastichari kännetecknas av vit sand och turkost vatten, precis som de du kan hitta i Stilla havet. Stranden är välorganiserad och det finns en rad olika vattensporter att prova på. Det finns till och med de som hävdar att Mastichari har den bästa stranden på Kos om inte annat för den vackra solnedgången här. Stranden är populär bland vindsurfare tack vare de stora vågor som kan uppstå. För nybörjare finns det en vindsurfingskola att förbättra sina skills i.

Paradise Beach

Paradise Beach är en av de populäraste stränderna på Kos och ligger cirka 30 kilometer sydväst om Kos stad och sju kilometer nordost om Kefalos. Sanden är vit och fin och vattnet alldeles kristall klart. Stranden är organiserad och det finns både solstolar och parasoller att hyra. Fler tavernor finns i närheten. Paradise Beach är känd för de luftbubblor som bildas i vattnet av vulkanen på den närliggande ön Nisyros.

Rulla till toppen