Nyfiken på fastlandet och Greklands mer okända pärlor?


Nyfiken på fastlandet och Greklands mer okända pärlor? | Mittgrekland


Nyfiken på fastlandet och Greklands mer okända pärlor?

  • Skriv ut

Det är knappast någon hemlighet vad jag känner för Grekland och framför allt för de grekiska öarna men som ni alla vet så finns det så mycket mer att uppleva i Grekland. Jag har bara tagit del av en bråkdel av allt som detta land kan erbjuda en frusen Skandinav men några som har förmånen att bo i Grekland, närmare bestämt i Aten, är Jonas och Antonella som driver sajten Untraveled.se. De insåg att det fanns ett tomrum när det gäller information om Greklands och Atens okända pärlor bortom de upptrampade turiststråken. Jag hade förmånen att få träffa dem i Aten i somras då de tog mig till en magisk plats under ett bladtak av citronträd, taverna Lemonokipos. Här satt vi en sen kväll i juni och avnjöt kanske de godaste rätter det grekiska köket kan erbjuda. Det är först efter att du har lämnat turiststråken bakom dig som du kan få uppleva de än mer genuina smakerna av vad det grekiska köket kan erbjuda. Jag lovar, det är helt klart en magisk upplevelse!

Nea Filadelfeia lemonokipos 1
Taverna Lemonokipos, Aten. (Foto: Untraveled.se)

Jag har mycket kvar att upptäcka i Grekland samtidigt som öarna och kända platser ständigt lockar mig tillbaka. För att ge er en så pass samlad bild som möjligt av vad Grekland har att erbjuda så rekommenderar jag er att kolla in Untraveld.se´s sajt och läsa om alla andra fantastiska platser som ni kan besöka under er resa i Grekland. På startsidan av mittgrekland.se hittar ni Untraveled.se och länken till en intervju med Jonas och Antonella. Visst blir man sugen på att utforska alla juveler de skriver om?

Untraveled

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast