inspiration

Möte med Greklands turistminister

Här om dagen besökte Greklands turistminister Vassilis Kikilias Sverige och Stockholm på sin turné runtom i Europa för att lyfta Greklands potential som resmål året runt. Det ljumma och varma klimatet vintertid bjuder frusna skandinaver på en angenäm upplevelse även utanför den vanliga turistsäsongen. Med blicken satt på andra Medelhavsländernas mottagande av långtidsresenärer under vintern menade Vassilis Kikilias att även Grekland är ett fullgott alternativ.

Greklands turistminister
Jag och Greklands turistminister.

Denna kampanj lägger även fokus på den äldre generationen som har möjlighet att förlägga en längre tid utomlands bortom snö och kyla i Sverige.

Enligt ministern var även samtalen med flera olika researrangörer fruktsamma och intresset för att till exempel anordna “sportresor” bortom sommarhalvåret stort.

Jag är glad att Grekland satsar på att visa upp sin potential för hela året och jag har njutit av mina besök i Grekland under alla årstider. Nu återstår det att se vad arbetet ger för frukt i form av paketresor och kanske framför allt i form av direktflighter som kan ta oss ner till Grekland på ett smidigt sätt.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen