inspiration

Min bucket list över platser i Grekland som jag vill besöka

Min bucket list över platser i Grekland som jag vill besöka

  • Skriv ut

Det finns så otroligt många platser jag fortfarande vill se i Grekland.  Platser som jag har fått uppleva genom böcker, film eller foton men aldrig i verkligheten. Här är min bucket list över i alla fall tio platser i Grekland som jag vill besöka.

Meteora

Jag drömmer om drömlandskapet i norra Grekland. Tankarna går delvis till filmen Avatar men det är också så pass unikt att det är svårt att jämföra något annat. Klippformationerna i sandsten skapar små ”bergsöar” på fastlandet där kloster ligger som toppar på de stalagmitliknande formationerna. Underbart!

Paxos och Antipaxos

Det kristallturkosa vattnet vid Paxos och Antipaxos i de Joniska öarna har i flera år lockat mig och det är skrivet i stjärnorna att jag en gång ska bada där. För vem skulle inte vilja det?

Athos

Otillgängliga, styrda, hållna Athos kan inte annat än locka. Även om jag är ateist. Athos är en av de tre fingrarna som utgör Halkidiki och för att få besöka klosterhalvön måste du ha ett referensbrev från svenska ambassaden. Bara det får mig att vilja fara dit för att se vad det hela handlar om.

Parga

Parga har verkligen stigit på svenskarnas lista över resmål att åka till i Grekland och även jag är nyfiken på det grekiska fastlandets östra delar.

Zakynthos

En av Greklands mest fotograferade stränder, Shipwreck Beach, behöver även beskådas av min kameralins och är absolut en strand på min bucket-list.

Peloponnesos- Voidokilia

En annan strand som jag måste uppleva är Voidokili, den njurformade stranden på Peloponnesos västkust. Den sägs vara en av Greklands bästa och det vill jag förstås uppleva.

Olympus

Det mytomspunna Olympus, gudarnas boning, är givetvis med på listan över platser jag vill uppleva i Grekland. Har de grekiska gudarna bott där kan det inte annat än vara gudomligt vackert. Dessutom älskar jag berg.

Kefalonia

En ö som jag har spanat länge på är Kefalonia. Efter en kollegas bilder därifrån och tanken på att få strosa längs Myrtos beach är Kefalonia ett självklart framtida besöksmål.

Symi

Den lilla ön Symi intill charterjätten Rhodos har alltid lockat mig med sina färggranna hus och välkomnande bukt. Helst skulle jag vilja åka dit utanför högsäsong när turisterna från Rhodos belamrar hamnstaden Gialos.

Skyros

Ända sedan jag var på Skiathos, Skopelos och Alonissos har jag varit nyfiken på den ”sista” ön i Sporaderna, Skyros. Huvudbyn verkar vara osannolikt vacker så en dag hoppas jag kunna vandra omkring i gränderna och njuta av skönheten där.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen