inspiration

Långloppet Dolihos mellan Delphi och Olympia i april 2018


Långloppet Dolihos mellan Delphi och Olympia i april 2018 | Mittgrekland


Långloppet Dolihos mellan Delphi och Olympia i april 2018

  • Skriv ut

Funderar du redan på nyårslöftena? Kanske kan det här vara något om du redan har lite spring i benen.

En gång i tiden avverkade jag en mil i löparspåret vilket är sjukt långt ifrån långlopp som spänner över 25 mil. Jag använder dock min fantasi till att ändå göra det och vad vore inte den ultimata platsen för att göra detta om inte på gamla antika platser som Delphi och Olympia i Grekland?

Delphi
Delphi. (Foto: Pixabay)

Mellan 27-29 april 2018 går loppet på 255 kilometer i varierande landskap på asfalt men framför allt på grusvägar och gamla vandringsleder. En av världens längsta hängbroar, Rio Antirrobron, är också något som du kommer att låta skosulorna slitas på i 2,8 kilometer.

Loppets totala stigning ligger på 5 400 meter och du startar i dagsljus och löper genom natten för att gå i mål i Olympia, platsen för de antika olympiska spelen. Totalt 28 pausstationer finns längs vägen där du kan fylla på energidepåerna men pausa inte för länge för du måste klara loppet på 48 timmar.

Olympia Greece 17187206895
Olympia. (Foto: Wikimedia)

Är du sugen på detta så tar du dig till Aten där arrangörerna tar dig till starten i Delphi för att fyra dagar senare ta dig tillbaka till Aten.

Namnet på loppet, Dolihos, kommer ursprungligen från de antika spelen där Dolihos var det längsta loppet på 4,6 kilometer.

Nyfiken på att utmana dig i en helt otrolig miljö? Läs mer på www.doliho.gr (länk) där du hittar alla detaljer och hur du anmäler dig till loppet. Sista dag för anmälan är 25:e mars.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen