inspiration

Kimolos- vandring med magisk svamp


Kimolos- vandring med magisk svamp | Mittgrekland


Kimolos- vandring med magisk svamp

  • Skriv ut

Imorse när jag gick ner för att äta frukost syntes inte svärföräldrarna till utan den stora, ödsliga restaurangytan ekade tom och själlös. I alla fall tills den engelsktalande svärdottern tog ett steg framåt och inte längre var ett med interiören. Jag hoppade till av förvåning och satte mig med öppen mun och svarade på frågan om vilket kaffe jag ville ha med munnen lika öppen tills jag stängde den med hjälp av ena handen. Efter en stund kom Kostas med fru in genom dörren. Genast gjorde svärmodern ett korstecken mot taket, rusade in bakom disken och kom springande med en flaska vatten. Det verkar vara en synd att servera kaffe utan vatten här och svärdottern fick en blick som kunde bränna sönder de rostade brödskivorna som just skulle serveras mig. Jag åt upp de något brända brödskivorna, drack upp mitt kaffe och satte sedan av på dagens vandring mot Skiadi ner till Mavrospilia och tillbaka till Chora längs med kusten. Turen tog ungefär 3,5 timmar och bjöd både på häftiga naturfenomen och vacker utsikt.

Skiadi Kimolos

Skiadi, Kimolos. (Foto: Markus Olsson) 

Vy Kimolos

Kimolos. (Foto: Markus Olsson) 

Vy mot Mavrospilia Kimolos

Mayrospilia, Kimolos. (Foto: Markus Olsson) 

Mavrospilia Kimolos

Mayrospilia, Kimolos. (Foto: Markus Olsson) 

Leden omfattar inte precis någon restauranggata så någon lunch blev det inte utan mina hungriga tankar gick istället till kvällens middag då jag skulle festa loss på kött och vin. Trodde jag ja, ända tills jag upptäckte att alla restauranger håller stängt för de religiösa begivenheterna och istället fick kvällens skrovmål bli Bake Rolls, en tomat och joghurt.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen