inspiration

Information om Spetses


Information om Spetses | Mittgrekland


Information om Spetses

  • Skriv ut

Två år har gått sedan jag spenderade att par dagar i de Saroniska öarnas sista utpost: Spetses. Där och då lämnade hon ett inte allt för starkt intryck på mig men så här två solvarv senare när jag går igenom materialet och fotografierna så känner jag att Spetses ändå har lämnat någon form av intryck, ett väldigt sympatiskt intryck.

Spetses bloggbild
Spetses. (Foto: Markus Olsson)

Spetses är på något sätt en gnistrande ljus ö. Jag tror att det beror på det otroligt klara, turkosfärgade vattnet som omger ön och de ljusa husfasaderna som återger solens strålar på ett harmoniskt manér. Det liksom nästan glittrar om ön och jag minns att jag liksom kisade nästan hela vistelsen igenom.

Spetses är både fullkomlig avkoppling (under vardagar och lågsäsong) men kan också vara fullständig livlighet. Vad du kommer att få uppleva beror både på när du åker dit och var på Spetses du kommer att befinna dig. Spetses har många helgresenärer och säsongsresenärer med sommarhus som vill ha tillgång till ett gott utbud av tavernor, restauranger, barer kaféer och till vissa mån nattklubbar. Och allt finns på Spetses och det är förhållandevis gott om dem.

Agia Marina Beach Spetses
Agia Marina Beach, Spetses. (Foto: Markus Olsson)

Själv var jag där mitt i veckan under senare delen av maj så jag fick uppleva den fullkomliga avkopplingen med lugna stränder och nersläckta nattklubbar. Men visst såg jag vad Spetses skulle kunna komma att erbjuda när nästan alla krogägare snickrade och fejade på sina lokaler längs med den fantastiskt långa hamnpromenaden. Oavsett vad så lämnade Spetses ett riktigt sympatiskt intryck så här två år senare och jag känner att det nästan är läge att återvända för att få uppleva fler sidor av henne.

Är du också nyfiken på Spetses? Då kan du läsa mer på mittgrekland.se´s sida om Spetses här: Spetses

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen