inspiration

Information om Kythera/ Kithira


Information om Kythera/ Kithira | Mittgrekland


Information om Kythera/ Kithira

  • Skriv ut

Startbild Kythera

Nu finns information om Afrodites alldeles egna ö Kythera på hemsidan. Enligt legenden klev kärleksgudinnan upp på land ur havets brus vid Palaiopolis på Kythera varför Kythera ofta kallas kärlekens ö.

Kythera är en lugn och harmonisk ö med ganska få turister varför hon passar utmärkt för dig som inte vill trängas bland solstolar och tung solkrämsdoft. Landskapet är varierat med raviner, slätter samt skogar och Kytheras brokiga historia är tydlig med en rad landmärken runt om på ön.

Till Kythera kan du antingen ta inrikesflyget från Aten, färja från Pireus, Kreta eller från Peloponnesos södra kust. Med andra ord en tillgänglig ö men som inte särskilt många har hittat till.

Du kan läsa mer om Kythera här: Kythera/Kithira

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen